Klimaatroute en Zelfstroom: lease-propositie als ideale oplossing

Klimaatroute en Zelfstroom: lease-propositie als ideale oplossing

Menig bedrijf dat op zoek gaat naar duidelijke informatie over het verbeteren van zijn energieverbruik, verzeilt al gauw in een doolhof aan wollige informatie. De moed zakt al snel in de schoenen en het wordt op de lange baan geschoven. Precies dit probleem leidde tot het ontstaan van Klimaatroute, dat met hun heldere energiescan bedrijven een duidelijk verhaal in begrijpelijke taal aanbiedt.

Sinds 2011 heeft Klimaatroute al ruim 25.000 Mkb-bedrijven voorzien van QuickScans op het gebied van energiebesparing. In het gros van de gevallen is in minder dan drie jaar gemiddeld meer dan 30% op de energiekosten bespaard. Een rendabel initiatief dus! Pavlos Xanthopoulos, manager E+ bij Klimaatroute, kan dat alleen maar beamen. “Als onafhankelijke partner scheppen we onze klanten een duidelijk beeld van de mogelijkheden tot verduurzaming. Denk aan verlichting, regeltechniek, isolatie, verwarming en natuurlijk mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie.”

Klimaatroute en Zelfstroom: lease-propositie als ideale oplossing

Simpel en duidelijk

“De meeste ondernemers willen wel verduurzamen, maar weten niet goed waar te beginnen. Wij scheppen orde in de chaos. Ondernemers willen uiteindelijk gewoon basis informatie: dit is je verbruik, dat vereist zoveel energie en daarvoor zijn zoveel zonnepanelen op je dak nodig. Wat is dan de investering en wat de besparing? Dat brengen wij in kaart. Heel simpel en duidelijk, in een rapport van twee pagina’s in plaats van tien.”

De klanten van Klimaatroute komen veelal via publieke opdrachtgevers, zoals gemeentes en provincies. Sinds 2018 is het bedrijf in handen van Essent, dus ook via dat kanaal komen er veel klanten binnen. Het zakelijke portfolio is breed: van de boer op het platteland en de bakkerij op de hoek naar wasserettes en champignonkwekers. Als onafhankelijk adviseur biedt Klimaatroute echt een meerwaarde door hun brede aanbod aan mogelijkheden bij verschillende servicepartners. De klant maakt de keuze met welke partij hij uiteindelijk in zee wil.

Klimaatroute en Zelfstroom: lease-propositie als ideale oplossing

Trots op panelen

Sinds begin dit jaar werkt Klimaatroute samen met Zelfstroom. “Het viel ons al vaker op dat klanten soms niet de mogelijkheid hadden om te investeren of lenen, of dat simpelweg niet wilden. Toen de lease-propositie van Zelfstroom op ons pad kwam, bleek dat een ideale oplossing. Zo kunnen ondernemers wel verdienen, maar hoeven ze niet te investeren.” Dankzij de leasepropositie is het aanbod van Klimaatroute mooi verbreed. Na het eerste halfjaar zijn er dan ook al flink aantal projecten samen met Zelfstroom afgerond – en met succes!

“De klanten zijn vaak eerst wat sceptisch: ‘hoe kun je nou direct besparen terwijl de zonnepanelen gratis zijn?’. Maar als ze het eenmaal snappen vinden ze het heel interessant. Het is toch ook zonde om zo’n dak niet te benutten? Dat de panelen aan het eind van de rit ook eens van de ondernemer zijn, maakt het extra aantrekkelijk. Het is mooi om te zien dat klanten uiteindelijk zo enthousiast zijn dat ze dat ook willen uitdragen, ze zijn echt trots op hun panelen. We krijgen dan ook vaak de vraag of we meteen het woonhuis kunnen meenemen.”

Normen en waarden

Over de samenwerking met Zelfstroom is Pavlos alleen maar positief. “Onze contactpersonen bij Zelfstroom denken goed mee, dat vind ik heel prettig. Voor elk probleem denkt men in oplossingen, en er wordt al bij het begin gekeken naar de best mogelijke opties voor een klant – ook al is dat wat ingewikkelder. Ik denk dat onze samenwerking zo goed werkt omdat we allebei dezelfde normen en waarden hanteren: klimaatneutraal zijn, klanten goed helpen en hen niet aan hun lot overlaten. En dat is uiteindelijk waar het om draait”, sluit hij tevreden af.

Ook partner worden? Goede keus!

Sluit je aan bij de partners van Zelfstroom en schaar je bij een trots gezelschap van partijen die samen een slimme bijdrage leveren aan een duurzamer MKB. Neem direct contact op met Diewertje Vaassen, onze Partner Manager van de Zakelijke Markt.

LinkedIn | E-mail

Klimaatroute en Zelfstroom: lease-propositie als ideale oplossing