Dit is het verschil tussen zonnepanelen leasen of kopen bij Zelfstroom

Het verschil tussen zonnepanelen leasen of kopen

Bij Zelfstroom zakelijk bieden we je de mogelijkheid om voor je bedrijf zonnepanelen te leasen of kopen. Maar wat is nu precies het verschil? Dat leggen we hier uit.

Het grootste verschil tussen leasen en kopen van zonnepanelen voor je bedrijf zit hem in de investering en het eigendom. Als je zonnepanelen koopt, betaal je zelf voor het zonnestroomsysteem, wat betekent dat je een investering moet doen. Je wordt als bedrijf dan ook eigenaar van de zonnepanelen. Als je zonnepanelen leaset hoef je die investering niet te doen, maar betaal je een maandelijks leasebedrag voor de zonnepanelen. Je wordt dan geen eigenaar van de zonnepanelen en na afloop van de leaseperiode worden deze door Zelfstroom van het dak gehaald. Naast het wel of niet doen van een investering, is er nog een aantal andere verschillen tussen de opties.

Benieuwd hoeveel uw bedrijf kan verdienen met zonnepanelen?

U heeft nog niet aangevinkt dat dit het adres is van uw bedrijfspand.

Heeft u geen eigen bedrijfspand? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.

Zonnepanelen leasen

Als je zonnepanelen leaset, hoef je geen investering te doen, maar betaal je een maandelijks leasebedrag. Je maakt voor je bedrijf geen gebruik van stroom die wordt opgewekt door het zonnestroomsysteem, waardoor je bespaart op jouw energierekening. Je bespaart vrijwel altijd meer dan dat je aan lease betaalt, waardoor het leasen van zonnepanelen erg aantrekkelijk kan zijn.

Compleet ontzorgd

Een ander voordeel voor jou als ondernemer is het gemak. Tijdens de complete looptijd van 10 jaar heb je geen omkijken naar de zonnepanelen. Ze worden door onze eigen monteurs vakkundig geïnstalleerd en daarna zijn ze voor de gehele looptijd verzekerd. Daarnaast is er nog de Meegroeigarantie. Wanneer je bedrijf groeit of als je bijvoorbeeld overstapt op elektrische auto’s, stijgt daarmee de energiebehoefte. Dan kun je het zonnestroomsysteem uitbreiden als de aansluiting en het dakoppervlak dit toelaten.

Dit is het verschil tussen zonnepanelen leasen of kopen bij Zelfstroom

Zonnepanelen kopen

Als je zonnepanelen koopt, ben jij degene die de investering doet voor het zonnestroomsysteem op je dak. Wij komen dan de zonnepanelen op je bedrijfspand installeren, waarna jij de eigenaar bent. Nadat je die investering gedaan hebt, ga je maandelijks besparen op je energierekening. Je kunt je investering als binnen 5 jaar terugverdienen. Daarna ga je winst maken met je zonnepanelen.

Zonnepanelen leasen of kopen

Het hangt van jouw bedrijfssituatie af of je zonnepanelen liever leaset of koopt. Kun of wil je de investering niet doen? Wil je je geen enkele zorgen hoeven maken over verzekeringen en garanties? Of vind je dat niet erg? Dat zijn vragen die kunnen bepalen waar je uiteindelijk voor kiest. De adviseurs van Zelfstroom kunnen samen met jou een plan maken voor jouw bedrijf.

Neem contact met ons op

Benieuwd hoeveel jouw bedrijf kan verdienen met zonnepanelen?

U heeft nog niet aangevinkt dat dit het adres is van uw bedrijfspand.

Heeft u geen eigen bedrijfspand? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.