Zonnepanelen voor je bedrijf?

 • Energiekosten gaan direct omlaag
 • Verbeter het energielabel van je bedrijf!
 • A-merk panelen met 100% garantie gedurende de hele huurperiode
Vraag een vrijblijvende offerte aan

U heeft nog niet aangevinkt dat dit het adres is van uw bedrijfspand.

Heeft u geen eigen bedrijfspand? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.

Zonnepanelen voor je bedrijf

Je bedrijf verduurzamen, energiekosten verlagen én een bijdrage leveren aan een beter milieu? Met zonnepanelen voor je bedrijf zet je de eerste stap in de goede richting. Zonne-energie is groen, goedkoop en beter voor onze wereld. Zo bouw je aan een duurzaam imago, bespaar je flink op de energiekosten en verbeter je tegelijkertijd het energielabel van je onderneming. Ontdek de voordelen van zonnepanelen voor jouw bedrijf.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen op je bedrijf?

Direct besparen zonder investering

Zonder zorgen genieten van zonnepanelen op je bedrijf? Kies ervoor om zonnepanelen te leasen en wij doen de rest. Van verzekeringen en garanties tot het onderhoud en een perfect werkend zonnestroomsysteem. Wij zijn verantwoordelijk en dragen de zorgen. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de aanvraag.

 • Direct besparen zonder investering
 • Meer kapitaal beschikbaar voor bedrijfsgroei
 • Zorgeloos en zonder risico’s
 • Flexibel binnen de leasetermijn
 • Verbetert het energielabel
Zonnepanelen kopen - vakkundige installatie

Deze bedrijven besparen al op hun energiekosten

Volg jij?

Deze bedrijven besparen al op hun energiekosten
Maaike Drubbel - The Makers
Maakt zelf stroom sinds zomer 2020

“Voor ons was het belangrijk om zonnepanelen te realiseren zonder investering of lening. En we wilden toch volledig duurzaam kunnen opereren. In de eerste plaats vanwege onze duurzame missie, maar ook omdat klanten, financiële stakeholders en de overheid steeds strengere eisen stellen.”

Deze bedrijven besparen al op hun energiekosten
Jan-Willem van Hoorn - Bowling- & Partycentrum Maaspoort
Maakt zelf stroom sinds april 2020

“Je hebt als bowlingondernemer nu eenmaal te maken met een hoog energieverbruik. Met zonnepanelen kunnen we verduurzamen, besparen ѐn geven we er ook nog eens een positief signaal mee af naar onze gasten en gemeente.”

Deze bedrijven besparen al op hun energiekosten
Anne Hulshof - Landbouwbedrijf Hulshof
Maakt zelf stroom sinds september 2020

“Met onze 88 panelen wekken we jaarlijks zo’n 25.000 kWh op, dat maakt ons zo goed als zelfvoorzienend.”

Hoeveel zonnepanelen passen er op jouw bedrijfspand?

Wij berekenen het!

Met zonnepanelen wek je jouw eigen energie op. De stroom die je opwekt gebruik je voor de systemen en apparaten in jouw onderneming, het overschot lever je terug. Maar hoeveel zonnepanelen passen er eigenlijk op jouw bedrijfspand en hoeveel heb je er nodig om een mooi rendement te behalen? Samen met jou bekijken we de volgende zaken:

 • Het energieverbruik van jouw onderneming
  Hoe hoger het energieverbruik, hoe meer zonnepanelen je nodig hebt om het verbruik met zelf opgewekte stroom op te vangen.
 • De locatie van het bedrijf en stand van het dak
  De locatie van jouw bedrijf en stand van het dak zijn van invloed op de opbrengst van jouw panelen. Zo ontvangt een dak richting het zuiden meer zonuren dan een dak op het noorden.
 • De grootte van je dak
  De grootte van je dak bepaalt hoeveel zonnepanelen je kwijt kunt op jouw bedrijf. Hiervoor voeren we een dakcheck uit. Bij de dakcheck onderzoeken we de dakconstructie en draagkracht van het dak. Vervolgens maken we een plan voor de indeling van de zonnepanelen.
Zonnepanelen huren bij Zelfstroom

Onze werkwijze

zakelijk-lease-stap-02
Advies op maat
Samen met jouw persoonlijke adviseur bespreek je de mogelijkheden voor zonnepanelen op jouw bedrijf.
aanbod-akkoord-bedrijfs-zonnepanelen
Aanbod akkoord
We maken een offerte op maat. Bij goedkeuring van de offerte maken we een plan voor de installatie.
Busje-onderweg-zonnepanelen-zelfstroom-3
Controle dakconstructie
Voor installatie komt een technisch specialist langs voor een laatste check van je dak.
zonnepanelen-leasen-zakelijk
Installatie
De zonnepanelen en bijbehorende systemen worden vakkundig geïnstalleerd. Je maakt nu zelf stroom.

Investeren in zonnepanelen voor je bedrijf?

Laat jouw voordeel berekenen

Energie is een belangrijk onderdeel van veel bedrijfsprocessen. Met de gemiddelde stroomprijs van € 0,42 per kWh kunnen de kosten voor energie behoorlijk oplopen. Kies je voor zonnepanelen op je bedrijfspand? Dan bespaar je flink op deze kosten. Stel: jouw onderneming verbruikt 30.000 kWh aan stroom per jaar. Bij de energieleverancier betaal je hiervoor: € 0,42 per kWh. Lease je zonnepanelen dan betaal je voor jouw zelf opgewekte stroom gemiddeld € 0,20 per kWh. Zo bespaar je met zakelijke zonnepanelen al snel € 6.600 per jaar. Benieuwd wat investeren in zonnepanelen voor jouw bedrijf op kan leveren? Een van onze duurzaamheidsadviseurs kijkt graag met je mee.

€ 12.600
Oude energiekosten

Bespaar €6.600 per jaar

€ 6.000
Nieuwe energiekosten met Zelfstroom

Wij helpen je graag!

Persoonlijk, vakkundig en snel

Klaar voor een zelfvoorzienende en duurzame toekomst voor jouw bedrijf? We houden het graag persoonlijk en helpen je met een advies op maat. Heb je nog een vraag of wil je weten wat mogelijk is voor jouw pand? Neem dan contact op, onze adviseurs staan je graag te woord.

Adviseur Daan - zonnepanelen voor je bedrijf

Veelgestelde vragen

Niet elke dakconstructie van een bedrijf is sterk genoeg om panelen te dragen. Geen nood. Tijdens het traject kijkt een van onze adviseurs met je mee. Na akkoord zorgen we dat een constructeur de draagkracht van het dak berekend, zo weten we altijd zeker of jouw dak geschikt is.
Bij de meeste verzekeraars zijn zonnepanelen op een bedrijfspand verzekerd via een gebouwenverzekering of zakelijke opstalverzekering. Het is dus belangrijk om vooraf na te gaan bij je verzekeraar of dit ook voor jou geldt. Eventuele eisen vanuit de verzekeraar dienen op tijd doorgegeven te worden aan Zelfstroom, zodat we hier rekening mee kunnen houden.
Zonnepanelen plaatsen op een gehuurd bedrijfspand is alleen mogelijk wanneer je toestemming hebt van de pand eigenaar. Het dak is immers niet van jezelf. De looptijd van zonnepanelen leasen is 10 jaar en is vaak langer dan je huur contract, wanneer je wilt leasen is het alleen mogelijk als de pand eigenaar mee-tekent en garant staat voor voortzetting van de leaseovereenkomst, mocht je tussentijds verhuizen. 
De kosten van een zonnestroomsysteem zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals: het type paneel, omvormer, wel of geen optimizers. Verder kunnen de montagekosten variëren per situatie, hier zijn de grootste variabelen de kosten om veilig te monteren, de grootte van het kabeltraject en de meterkast.
Zeker, maar alleen als je jouw zakelijke zonnepanelen koopt kom je in aanmerking voor een subsidie. De belangrijkste zakelijke subsidie voor zonnepanelen is de SDE++ subsidie. Heb je een grootverbruik aansluiting (groter dan 3x80A) dan kom je in aanmerking voor deze subsidie.