Als het goed voelt, dan zit het meestal ook goed

Als het goed voelt, dan zit het meestal ook goed

Sinds het voorjaar van 2020 is Way2Save een nieuwe partner van Zelfstroom. Het bedrijf helpt (verhuur)makelaars en relocators bij hun vraag naar extra services zoals energie, water, internet, televisie en telefonie, voor huurders en kopers. Sinds kort horen daar ook zonnepanelen bij.

Het zal bij veel mensen relatief onbekend zijn: een bedrijf dat leads opvolgt voor de verhuurmarkt, bestaat dat? Jawel dus. Toen in 2018 een grote speler in de markt omviel, sprong Way2Save in dat vers ontstane gat. Op dat moment waren er een hoop makelaars in Nederland die niet meer aan de vraag van hun huurders konden voldoen. Niels van Koolwijk – Service Manager bij Way2Save – vertelt: “Inmiddels zijn we partner van Pararius, het grootste verhuurplatform van Nederland, en Huurcheck, de partij die huurders controleert op onder andere kredietwaardigheid. Daarnaast hebben we een aantal incheckpartners, partijen die een platform hebben gebouwd waarmee huurwoningen van huurder wisselen. Uit al deze partijen stromen maandelijks een flink aantal verzoeken, voor hulp bij het aansluiten van gas, licht, tv enzovoorts”, vertelt Niels. “Daarnaast werken we ook veel voor expats. Mensen die vanuit een ander land in Nederland komen wonen weten vaak niet hoe het hier werkt. Daar helpen wij bij.”

Duurzaamheid telt

“Sinds wij twee jaar geleden zijn begonnen hebben we een toenemende vraag gezien naar duurzame oplossingen. Men wil niet meer alleen het goedkoopste energiepakket, maar ook het duurzaamste. We zijn ons toen gaan toespitsen op smart home en zonne-energie, en zo ook bij Zelfstroom terecht gekomen”, aldus Niels.

Als het goed voelt, dan zit het meestal ook goed

Vooral het leaseplan van Zelfstroom stak er voor Niels echt bovenuit. “Veel mensen geven de voorkeur aan koop, maar wanneer iemand niet zoveel geld op de plank heeft liggen dan biedt de lease-propositie echt uitkomst. Daarmee vang je natuurlijk vaker een ja, dan dat je geen alternatief hebt.” Sinds de samenwerking met Zelfstroom heeft Way2Save al een flink aantal zonnestroomorders gesloten. “We hebben een vastgoedklant die meerdere panden heeft, hij heeft zeven van zijn woningen naar volle tevredenheid voorzien van zonnepanelen. Maar ook de zakelijke markt weet via ons de weg naar zonnepanelen inmiddels te vinden.”

Persoonlijke aanpak

Op de vraag naar de eventuele negatieve gevolgen van de coronamaatregelen, antwoordt Niels resoluut: “Daar merken wij helemaal niets van. Zonnepanelen zijn ook eigenlijk geen product dat je koopt, het is een aankoop met de logische gedachte dat het wordt terugverdiend. Het is een investering. Dat is geen weggegooid geld. Het is natuurlijk ook mijn taak om klanten daarvan te overtuigen: ze kopen geen product, maar een plan. In vijf jaar heb je het geld eruit, en de winst die je in vijfentwintig jaar maakt is aanzienlijk. Gelukkig kan ik dat goed uitleggen”, lacht Niels. Naast zijn goede uitleg merkt hij dat zijn persoonlijke aanpak wordt gewaardeerd. “We hebben meestal al een persoonlijke relatie met de partijen met wie we het gesprek aangaan. Doordat we hun vertrouwen al hebben verdiend, komen we niet koud op hun dak met ‘een verhaal’ over zonnepanelen.”

“Klanten reageren positief zodra ze horen dat we met Zelfstroom werken, de meesten kennen de naam al: het staat bekend als een betrouwbare partij. En dat kunnen wij na onze eerste periode van samenwerken alleen maar beamen. Het is een fijne partner om mee samen te werken. De communicatie is goed, we hebben wekelijks overleg en er wordt snel geschakeld. Ook na elke verkoop is het traject fijn, de opvolging en after sales zijn heel prettig. Wij werken graag op gevoel, we gaan iedere samenwerking aan op karakter en persoonlijk contact. En ook nu blijkt maar weer: als het goed voelt, dan zit het vaak ook goed.”

Ook partner worden? Goede keus!

Sluit je aan bij de partners van Zelfstroom en schaar je bij een trots gezelschap van partijen die samen een slimme bijdrage leveren aan een duurzamer MKB. Neem direct contact op met Diewertje Vaassen, onze Partner Manager van de Zakelijke Markt.

LinkedIn | E-mail

Als het goed voelt, dan zit het meestal ook goed