Hoe stap ik over op groene energie tegen kostprijs?

Hoe stap ik over op groene energie tegen kostprijs?

Als je zonnepanelen hebt, heb je nog steeds aanvullende energie nodig voor de momenten dat je meer stroom verbruikt dan opwekt. Zelfstroom levert in samenwerking met Energyhouse aanvullende stroom en gas tegen kostprijs. Om over te stappen op deze groene energie, doorloop je vier simpele stappen.

 1. Vraag de einddatum van de overeenkomst met je huidige energieleverancier op

  Vanwege bepaalde wetgevingen, mogen wij sinds januari 2020 geen gegevens meer opvragen over jouw huidige energiecontract. Hierdoor kunnen we niet inschatten wanneer jouw energiecontract eindigt en of je in het geval van overstappen het risico loopt om een opzegvergoeding te moeten betalen.

  Jij kunt de einddatum gemakkelijk opvragen bij je energieleverancier of deze inzien in de online omgeving. En zit je niet binnen de opzegtermijn, maar wil je toch overstappen, dan kan het dus zijn dat je een opzegvergoeding moet betalen. Per looptijd is er een wettelijk maximum voor deze opzegvergoeding vastgesteld. Deze maximumvergoedingen zijn als volgt:

  Maximale opzegvergoeding per resterende looptijd

   

  Resterende looptijdMaximale opzegvergoeding per product (stroom of gas)
  tot 1,5 jaar€ 50,- stroom en € 50,- gas
  1,5 tot 2 jaar€ 75,- stroom en € 75,- gas
  2 tot 2,5 jaar€ 100,- stroom en € 100,- gas
  Langer dan 2,5 jaar€ 125,- stroom en € 125,- gas

   

  Wil je overstappen en is de looptijd bij jouw huidige leverancier bijvoorbeeld nog een jaar en 3 maanden? Dan kan de energieleverancier jou een opzegvergoeding van maximaal €100 (€50 voor stroom en €50 voor gas) in rekening brengen. Het kan zijn dat het alsnog gunstig is om meteen over te stappen, bijvoorbeeld als je €10 per maand bespaart. Met een simpele rekensom kun je berekenen of het de moeite waard is om meteen over te stappen of dat het beter is om te wachten tot de looptijd is afgelopen.

  Aantal maanden x besparing per maand – opzegvergoeding = meer dan 0? Dan is het gunstig om meteen over te stappen.

 2. Geef de gewenste ingangsdatum van je nieuwe overeenkomst aan ons door

  Nadat jij de einddatum van je huidige overeenkomst weet, kun je bepalen wanneer je wil dat de nieuwe overeenkomst met Energyhouse in kan gaan. In sommige gevallen is het gunstiger om een opzegvergoeding te betalen aan de oude leverancier. In andere gevallen is het verstandiger om af te wachten tot je zonder opzegvergoeding over kunt stappen. Jij bepaalt.

 3. Ontvang een offerte

  Na het doorgeven van de eind- en startdatum, ontvang je binnen 7 werkdagen per e-mail een offerte voor de levering van 100% groene stroom en gas. Houd er rekening mee dat wij pas vanaf 90 dagen vóór de startdatum een offerte mogen sturen. Ligt je gewenste startdatum meer dan 90 dagen in de toekomst? Dan ontvang je de offerte pas binnen deze vensterperiode.

  Wanneer je akkoord bent gegaan met de offerte, wordt je huidige contract opgezegd door ons. De opzegboete wordt vaak verwerkt in de eindafrekening, welke je binnen 6 weken na de einddatum ontvangt.

 4. Ga akkoord met de offerte en geniet van groene energie tegen kostprijs

  Ga je akkoord met de offerte, dan gaan wij ervoor zorgen dat Energyhouse voortaan de energie bij je levert en zal je – naast de zonnestroom die je al opwekt – gebruik gaan maken van aanvullende, groene stroom en gas tegen kostprijs.

Nog geen zonnepanelen? Doe de dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.