Zo werkt de vermogensgarantie van Zelfstroom

Zo werkt de vermogensgarantie van Zelfstroom

Zonnepanelen gaan door de jaren heen geleidelijk achteruit in hun prestaties. Het geleidelijke verlies van dit vermogen wordt ook wel degradatie genoemd. Bij kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen is deze afname erg laag. Vermogensgarantie is de garantie dat jouw zonnepanelen na verloop van tijd (zolang de garantie geldt) nog met een minimaal vermogen presteren. Bij Zelfstroom geven we een vermogensgarantie op onze zonnepanelen van 90% bij 10 jaar én 80% bij 25 jaar. Dat betekent dat de zonnepanelen na 10 jaar dus gegarandeerd nog 90% van hun startvermogen hebben en na 25 jaar nog minimaal 80%.

Het komt er dus op neer dat de zonnepanelen van Zelfstroom een degradatie in vermogen mogen hebben van minder dan 1% per jaar. Deze garantie wordt natuurlijk niet zomaar gegeven, maar is gebaseerd op duizenden test-uren in een laboratorium. Dit geeft jou de zekerheid dat de zonnepanelen van hoge kwaliteit zijn en ze je nog lang van voldoende stroom voorzien.

Vermogensgarantie voor iedereen

Of je nu zonnepanelen huurt of koopt, de vermogensgarantie is altijd van kracht. Het verschil is dat je tijdens de looptijd van het huurcontract zelf niet achter eventuele garanties aan hoeft. Merk je op dat het zonnestroomsysteem niet de stroom levert die je verwacht had, dan lossen we dit bij Zelfstroom voor je op. Koop je de zonnepanelen, dan treden we bij Zelfstroom op als bemiddelaar tussen jou en de fabrikant. We zorgen er in ieder geval voor dat het goed geregeld is.

Start met een dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.