Dit betekent installatiegarantie bij Zelfstroom

Dit betekent installatiegarantie bij Zelfstroom

De installatiegarantie is een garantie op de installatie van het zonnestroomsysteem. Dat betekent: gaat er na de installatie van het zonnestroomsysteem iets kapot, wat te wijten is aan foutieve installatie, dan lossen wij het kosteloos voor je op. De garantie heeft een looptijd van 10 jaar. Deze looptijd is vastgesteld, omdat het 10 jaar na de installatie van een zonnestroomsysteem erg onwaarschijnlijk is dat een defect aan de installatie te wijten is. Is de installatiegarantie verlopen, dan is de kans nog wel groot dat de productgarantie nog van kracht is. Deze is, afhankelijk van het onderdeel, vaak minimaal 10 jaar.

Installatiegarantie niet nodig bij huren zonnepanelen

In principe geldt een installatiegarantie alleen voor degene die het zonnestroomsysteem koopt. Als je ervoor kiest om te huren, heb je namelijk de garantie op een werkend zonnestroomsysteem. Deze garantie geldt voor de complete huurperiode, of deze huurperiode nu 10 of 15 jaar duurt. De installatiegarantie heeft een looptijd van 10 jaar. Als deze ook zou gelden, zou je zonnestroomsysteem een dubbele garantie hebben, wat simpelweg overbodig is. Een installatiegarantie bij het huren van zonnepanelen heb je dus nergens voor nodig.

Zonnepanelen huren of kopen

Kies je ervoor om zonnepanelen te kopen, dan heb je met meerdere garanties te maken. Het is dan aan jou om bij een eventueel defect te bekijken onder welke garantie of verzekering dit valt. Zo heb je de installatiegarantie, de standaard en de die vaak van kracht zijn op zonnepanelen. Kies je ervoor om zonnepanelen te huren, dan heb je alleen te maken met de garantie op een werkend zonnestroomsysteem. Dat is de allesomvattende garantie die er simpelweg voor zorgt dat jij de gehele huurperiode werkende zonnepanelen hebt. Wij kiezen er namelijk voor om jou te ontzien van je zorgen.