Zo werkt de inruilservice van Zelfstroom

De inruilservice van Zelfstroom

We bieden bij Zelfstroom altijd A-merk zonnepanelen die voorzien zijn van de nieuwste technieken. Maar, de innovaties op het gebied van zonnepanelen gaan de laatste jaren erg snel, en de verwachting is dat het nog wel even zo door blijft gaan. Omdat zonnepanelen zo lang mee gaan, kan het dus zijn dat je na verloop van tijd mee wil met de vernieuwing. Voor diegenen die graag de nieuwste technieken op hun dak hebben liggen, hebben we de inruilservice ontwikkeld. Hiermee ruil jij je oude zonnepanelen in voor nieuwe, tegen een meerprijs, maar niet tegen het complete aankoop- of huurbedrag van die nieuwe zonnepanelen.

De inruilservice als je zonnepanelen huurt

Als je zonnepanelen huurt, kun je na 5 jaar aanspraak maken op de inruilservice. Ben je geïnteresseerd in de inruilservice, dan gaat dit als volgt in zijn werk:

Stap 1: je geeft aan dat je geïnteresseerd bent in de inruilservice van Zelfstroom.

Vijf jaar na de start van jouw huurovereenkomst kun je aanspraak maken op de inruilservice van Zelfstroom. Ben je geïnteresseerd, laat het ons dan weten en wij zorgen voor een aanbod op maat.

Stap 2: wij doen een aanbod voor een huurovereenkomst voor een nieuw zonnestroomsysteem.

Heb jij interesse getoond in onze inruilservice, dan doen wij een aanbod voor een huurovereenkomst voor een nieuw zonnestroomsysteem. Hierin laten we zien wat de verschillen zijn qua kosten en opbrengsten tussen het oude en het nieuwe systeem.

Stap 3: ben je tevreden over het nieuwe aanbod, dan ga je akkoord.

Bevalt het nieuwe aanbod? Dan ga je akkoord en plannen we een datum in voor de demontage van het oude en de installatie van het nieuwe zonnestroomsysteem.

Stap 4: wij komen het oude zonnestroomsysteem demonteren en het nieuwe installeren.

Vanaf het moment dat jij de nieuwe zonnepanelen op je dak hebt, gaat jouw nieuwe huurovereenkomst in. Je bent dan de trotse eigenaar van de nieuwste zonnepanelen en kunt er weer tegenaan.

Mocht je na 5 jaar weer geïnteresseerd zijn in een update van jouw zonnestroomsysteem, dan kan dat gewoon weer.

De inruilservice als je zonnepanelen hebt gekocht

Ook als je zonnepanelen hebt gekocht, kun je aanspraak maken op de inruilservice van Zelfstroom. De stappen voor de inruilservice bij gekochte zonnepanelen is hetzelfde als voor gehuurde zonnepanelen (zie hierboven). Het enige verschil zit hem in het aanbod, wat gebaseerd zal zijn op de inruil van gekochte zonnepanelen. In dit aanbod zal uiteengezet worden wat je bij moet betalen voor de nieuwe zonnepanelen en wat de verwachte stijging is van de opgewekte zonne-energie en dus de besparing op je energierekening.

Zonnepanelen inruilen

Het inruilen van zonnepanelen bieden we bij Zelfstroom aan als extra service. Natuurlijk is het voor het milieu het beste als jij de zonnepanelen hun complete levensduur blijft gebruiken, maar we begrijpen het ook als je met de tijd mee wil. Wil je dus graag meeprofiteren van de laatste ontwikkelingen van zonnepanelen, neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. En geen zorgen, de inruilservice en het daarbij behorende aanbod is geheel vrijblijvend.