Dit betekent de garantie op een werkend zonnestroomsysteem

Dit betekent de garantie op een werkend zonnestroomsysteem

Als je bij Zelfstroom een zonnestroomsysteem huurt, dan bieden wij de garantie dat het zonnestroomsysteem op jouw dak altijd blijft werken. We blijven bij Zelfstroom de gehele huurperiode eigenaar van het zonnestroomsysteem, wat inhoudt dat wij er ook verantwoordelijk voor zijn dat het zonnestroomsysteem werkt. Mocht er binnen de huurtijd een probleem zijn met het systeem, dan zorgen we ervoor dat dit zo spoedig mogelijk verholpen is. Of het nu in de omvormer, de zonnepanelen of iets in de installatie is, wij regelen het voor je. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken en kan genieten van de opgewekte zonne-energie.

Verschil met fabrieksgarantie

Als je dus een zonnestroomsysteem huurt bij Zelfstroom, dan biedt Zelfstroom de hele huurperiode de garantie op een werkend zonnestroomsysteem. Dat betekent dat het niet uitmaakt als de garantie op een product tijdens de huurperiode verloopt. Heb jij bijvoorbeeld een huurcontract voor 15 jaar, maar is de productgarantie op een omvormer slechts 10 jaar? Dan zorgen wij na die 10 jaar alsnog voor dat het systeem wordt gemaakt als het niet meer werkt. Alles zodat jij de gehele huurperiode zorgeloos kunt genieten van zonne-energie. Is de fabrieksgarantie op jouw zonnepanelen langer dan de huurperiode en neem je de zonnepanelen aan het eind over, dan blijft de fabrieksgarantie natuurlijk gewoon van kracht. Hier vind je meer informatie over hoe de fabrieksgarantie werkt.

Zonnepanelen huren

Deze speciale ‘garantie op een werkend zonnestroomsysteem’ is alleen van kracht als je een zonnestroomsysteem huurt bij Zelfstroom. Deze garantie kunnen (en willen) we bieden, omdat we eigenaar blijven van het systeem. Omdat we hierdoor natuurlijk eigenaar zijn van een hele hoop zonnestroomsystemen in heel Nederland, kunnen we de zonnestroomsystemen op een collectieve manier verzekeren. Dit brengt het voordeel met zich mee dat het relatief goedkoper is dan wanneer je een enkel zonnestroomsysteem moet verzekeren. Bovendien willen we gewoon dat iedereen blij is met wat hij op zijn dak heeft liggen. En het belangrijkste daarvoor is dat je zorgeloos kunt rekenen op een werkend zonnestroomsysteem. Ondanks dat Zelfstroom eigenaar blijft zijn we niet verantwoordelijk voor de schade die door de huurder zelf wordt veroorzaakt. Je kunt hier meer over lezen in de algemene voorwaarden.