Zo werkt de fabrieksgarantie op zonnepanelen

Zo werkt de fabrieksgarantie op zonnepanelen

Fabrieksgarantie (ook wel productgarantie genoemd) betekent dat wanneer een zonnepaneel kapot gaat (zonder toedoen van buitenaf) deze kosteloos door de producent gerepareerd of vervangen wordt. Op alle zonnepanelen van Zelfstroom zit een fabrieksgarantie van minimaal 10 jaar. Wat de fabrieksgarantie precies voor jou betekent hangt af of je de zonnepanelen huurt of koopt.

Fabrieksgarantie bij gehuurde zonnepanelen

Over de fabrieksgarantie bij het huren van zonnepanelen hoef jij je geen zorgen te maken, want wij zorgen er de gehele huurperiode voor dat de zonnepanelen in topconditie verkeren. Aangezien de huurperiode veelal gelijk of langer is dan de fabrieksgarantie, hoef jij je hier dus geen zorgen over te maken. In sommige gevallen is de huurperiode 10 jaar en de fabrieksgarantie op zonnepanelen 15 jaar. Koop jij na 10 jaar de zonnepanelen over (voor een verlaagde prijs), dan vind je hieronder meer informatie over fabrieksgarantie bij gekochte zonnepanelen.

Fabrieksgarantie bij gekochte zonnepanelen

Heb jij besloten om jouw zonnepanelen te kopen, dan is het goed om te weten dat je op alle onderdelen van het zonnestroomsysteem van Zelfstroom minimaal 10 jaar fabrieksgarantie hebt. Deze fabrieksgarantie biedt jou de zekerheid dat wanneer het zonnestroomsysteem door onverklaarbare redenen stopt met werken het probleem wordt opgelost in de eerst 10 jaar van hun levensduur. Dan kun je de fabrikant om vervanging van het defecte onderdeel of product vragen. Afhankelijk van de situatie kan Zelfstroom deze dan kosteloos of tegen een vergoeding voor je vervangen. Er zijn natuurlijk wel bepaalde voorwaarden van toepassing op de garantie. In deze voorwaarden vind je terug welke soort schade binnen de garantie valt.

Het voordeel van zonnepanelen huren

Als je zonnepanelen koopt, zorg je er naast de garanties zelf voor dat de zonnepanelen verzekerd worden. Kies je ervoor om zonnepanelen te huren, dan regelen we bij Zelfstroom ook de verzekering voor je. Werkt er tijdens de huurperiode dus iets niet zoals het hoort, dan zorgen wij ervoor dat het gerepareerd of vervangen wordt. We bieden je middels hiermee de gehele huurperiode de garantie op een werkend zonnestroomsysteem. Hierdoor geniet jij zorgeloos van zonne-energie, terwijl wij alles voor je regelen.

Doe de dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.