1 min leestijd 01 - 08 - 2014

Hoe wordt de hoogte van mijn termijnbedrag berekend?

Kies je voor aanvullende groene stroom en gas tegen kostprijs via Zelfstroom, dan zal je net als bij elke andere energieleverancier een maandelijks voorschot betalen voor je energie. Dit is het zogenaamde termijnbedrag.

Termijnbedrag bij Zelfstroom Alles-in-1 Koop

Kies je voor Zelfstroom Alles-in-1 Koop, dan betaal je eenmalig de aanschafkosten voor het zonnestroomsysteem. Daarnaast ontvang je iedere maand een factuur voor de levering van de aanvullende groene energie. De hoogte van dit termijnbedrag wordt bepaald op basis van je historische en verwachte energieverbruik.

Termijnbedrag bij Zelfstroom Alles-in-1 Huur

Bij je huidige leverancier bestaat je termijnbedrag alleen uit stroom en gas via het net. Wanneer je gaat overstappen naar Zelfstroom Alles-in-1 Huur komt er naast stroom en gas via het net ook nog een deel huur bij voor het zonnestroomsysteem. Omdat je zelf stroom opwekt met je zonnestroomsysteem is het deel stroom via het net veel kleiner. Hierdoor zal je termijnbedrag bij Zelfstroom dus lager zijn dan je nu gewend bent.

De hoogte van je termijnbedrag wordt bepaald op basis van je historische en verwachte energieverbruik en de grootte van het zonnestroomsysteem wat je huurt. Je betaalt elke maand eenzelfde bedrag, ongeacht of het nu zomer of winter is. Hiermee worden de hogere kosten van gas in de koude wintermaanden evenredig verdeeld over het hele jaar. De maandelijkse huur voor je zonnestroomsysteem en de kosten voor de levering van aanvullende energie worden op één factuur gezet. Een jaar na het afsluiten van je contract ontvang je een afrekening op basis van je werkelijke verbruik (de jaarafrekening).

Benieuwd naar jouw besparing?

Offerte aanvragen
Zelfstroom wordt gewaardeerd met een 8.6 10.0 1.0
uit 75 klantbeoordelingen