Hoe ben ik bij Zelfstroom verzekerd tegen schade?

Hoe ben ik bij Zelfstroom verzekerd tegen schade?

Schade aan zonnepanelen kan natuurlijk voorkomen. Maar wanneer je zonnepanelen huurt, hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Want met de garantie op een werkend zonnestroomsysteem mag jij simpelweg altijd rekenen op goed werkende zonnepanelen. Gaat er – zonder toedoen van buitenaf – een onderdeel van het zonnestroomsysteem kapot, dan zorgen wij ervoor dat dit wordt gerepareerd of vervangen.

Omdat we bij Zelfstroom eigenaar blijven van het zonnestroomsysteem (en dus ook van de zonnepanelen) zijn wij verantwoordelijk voor de verzekering van de zonnepanelen. Wij hebben hier ervaring mee en zijn bovendien eigenaar van een groot aantal zonnepanelen door het hele land. Hierdoor weten we hoe we het geheel goed (en voordelig) kunnen verzekeren. En het is mede dankzij dit prijsvoordeel dat we jou een voordelige huurprijs kunnen bieden. Het fijne voor jou is dus dat je niet te veel betaalt, maar ook dat je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele defecte zonnepanelen.

Zelfstroom app

Het is verstandig (en bovendien ook leuk) om in de gaten te houden wat je zonnestroomsysteem door de jaren heen opwekt. Met de Zelfstroom app kun je gemakkelijk inzien hoeveel stroom je zonnepanelen opwekken, en die hoeveelheid vergelijken met het jaar ervoor. Zie je bijvoorbeeld een groot en blijvend verschil, dan kan het zijn dat er een zonnepaneel niet optimaal werkt. Wanneer dit zo is kun je dit ons het beste meteen laten weten. Dan checken wij waar het aan ligt.

Zonnepanelen huren

Als je zonnepanelen huurt in plaats van koopt, dan zit er in het huurcontract een garantie op een werkend zonnestroomsysteem. Dat betekent dat je altijd recht hebt op een zonnestroomsysteem dat het doet. Daarnaast hoef je je dus ook geen zorgen te maken over het verzekeren van de panelen, aangezien wij dit voor onze rekening nemen. Eigenlijk heeft zonnepanelen huren daardoor alleen maar voordelen: voor een vast bedrag bespaar je op je energierekening (vaak net zo veel of meer dan het huurbedrag) én je hebt alle service die je nodig hebt voor goed werkende zonnepanelen.

Start met een dakcheck

Je hebt een woning met eigen dak nodig