Hoe werkt de vermogensgarantie van Zelfstroom?

Hoe werkt de vermogensgarantie van Zelfstroom?

Zonnepanelen zijn een investering voor de lange termijn – ook dat is immers duurzaam. Dus wanneer je de keuze maakt voor een zonnestroomsysteem, wil je wel zeker weten dat je er ook al die jaren profijt van gaat hebben. Daarom krijg je vanuit de fabrikant van de panelen een vermogensgarantie van 25 jaar. Dit betekent dat – hoewel zonnepanelen door de jaren heen heel geleidelijk achteruit gaan in hun prestaties – de panelen 25 jaar lang met een bepaald minimumvermogen presteren.

Minimale degradatie

Zonnepanelen gaan door de jaren heen geleidelijk achteruit in hun prestaties. Het geleidelijke verlies van dit vermogen wordt ook wel degradatie genoemd. Bij kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen, zoals bij Zelfstroom, is deze afname erg laag. Vermogensgarantie is de garantie dat jouw zonnepanelen na verloop van tijd (zolang de garantie geldt) nog met een minimaal vermogen presteren. Bij Zelfstroom geven we een vermogensgarantie op onze zonnepanelen van 90% bij tien jaar én 80% bij vijfentwintig jaar. Dat betekent dat de zonnepanelen na tien jaar dus gegarandeerd nog 90% van hun startvermogen hebben en na 25 jaar nog minimaal 80%.

Het komt er dus op neer dat de zonnepanelen van Zelfstroom een degradatie in vermogen mogen hebben van minder dan 1% per jaar. Deze garantie wordt natuurlijk niet zomaar gegeven, maar is gebaseerd op duizenden test-uren in een laboratorium. Dit geeft jou de zekerheid dat de zonnepanelen van hoge kwaliteit zijn en ze je nog lang van voldoende stroom voorzien.

Vermogensgarantie voor iedereen

Of je nu zonnepanelen huurt of koopt, de vermogensgarantie is altijd van kracht. Het verschil is dat je tijdens de looptijd van het huurcontract zelf niet achter eventuele garanties aan hoeft. Merk je op dat het zonnestroomsysteem niet de stroom levert die je verwacht had, dan lossen we dit bij Zelfstroom voor je op. Koop je de zonnepanelen, dan verwijzen we je door naar de fabrikant. We zorgen er in ieder geval voor dat je weet waar je terecht kunt.

Start met een dakcheck

Je hebt een woning met eigen dak nodig