Wat gebeurt er als ik zonnepanelen heb gehuurd en ga verhuizen?

Wat gebeurt er als ik zonnepanelen heb gehuurd en ga verhuizen?

Het is absoluut geen voorwaarde dat je voor eeuwig blijft wonen in het huis waarin je zonnepanelen huurt. Met onze verhuisservice ben je flexibel in je keuzes: je kunt de panelen meeverhuizen, ze overkopen of het huurcontract laten overnemen door de nieuwe bewoners. Zo kun je altijd zorgeloos starten met zelf stroom maken, wat de toekomst ook brengt.

Belangrijk: geef via dit formulier op tijd door als je plannen hebt om te gaan verhuizen. Zo kunnen we je gekozen optie en de bijbehorende administratieve werkzaamheden goed voorbereiden.

 

 1. Verkoop de zonnepanelen mét je woning

  Wanneer je gaat verhuizen is het slim om de zonnepanelen met je koopwoning mee te verkopen. Het verhoogt de waarde van je woning, en je hebt nergens omkijken naar. Bovendien wordt je huis sneller verkocht wanneer er zonnepanelen op het dak liggen. Het werkt heel simpel: je koopt de zonnepanelen die je van ons huurt over en telt de waarde van het systeem bovenop je vraagprijs. We adviseren hierbij om de overname van de panelen mee te nemen in de koopvoorwaarden. Zo verkoop je het zonnestroomsysteem als onderdeel van je woning.

   > Meer informatie  

 2. De nieuwe bewoners nemen jouw huurcontract over

  Een derde optie is het laten overnemen van je huurcontract door de nieuwe kopers van je huis. Neem dit mee in het gesprek met je verkoopmakelaar. Goed om te weten: de looptijd van de overeenkomst blijft ongewijzigd en aan het overdragen van een contract zijn geen kosten verbonden. Neem contact met ons op, wij helpen je hier graag bij.

   > Meer informatie 

 3. Verhuis de zonnepanelen mee

  Ga je verhuizen en wil je je zonnepanelen meenemen? Dat kan! De vergoeding voor deze verhuizing is vind je in je huurovereenkomst. Het kan voorkomen dat er meerkosten bij komen, bijvoorbeeld als de vorm waarin de panelen op het dak liggen verandert, of als je van een plat naar een schuin dak gaat (of vice versa).

  > Meer informatie 

Zonnepanelen huren en verhuizen

Een verhuizing in het verschiet? Geen probleem. Met één van bovenstaande opties is een verhuizing – mits tijdig doorgegeven – eigenlijk nooit een probleem. Huur je dus zonnepanelen en heb je verhuisplannen, dan is het belangrijk om die plannen op tijd door te geven. Zo voorkom je onnodige kosten en kunnen we samen bekijken wat de beste oplossing is voor jouw situatie.

Start met een dakcheck

Je hebt een woning met eigen dak nodig