Wat betekent installatiegarantie bij Zelfstroom?

Wat betekent installatiegarantie bij Zelfstroom?

De installatiegarantie is een garantie op de installatie van het zonnestroomsysteem. Dat betekent: gaat er na de installatie van het zonnestroomsysteem iets kapot, dat te herleiden is naar een fout in de installatie, dan lossen wij het kosteloos voor je op.

De garantie heeft een looptijd van tien jaar. Deze looptijd is vastgesteld, omdat het tien jaar na de installatie van een zonnestroomsysteem erg onwaarschijnlijk is dat een defect nog door de installatie komt. Is de installatiegarantie verlopen, dan is de kans nog wel groot dat de productgarantie nog van kracht is. Deze is, afhankelijk van het onderdeel, vaak minimaal tien jaar.

Installatiegarantie bij koop

In principe geldt een installatiegarantie alleen wanneer je het zonnestroomsysteem hebt gekocht. Wanneer je huurt, heb je namelijk de garantie op een werkend zonnestroomsysteem. Deze garantie geldt voor de complete huurperiode, of deze huurperiode nu tien of vijftien jaar duurt. De installatiegarantie heeft een looptijd van tien jaar. Als deze ook zou gelden, zou je zonnestroomsysteem een dubbele garantie hebben, wat simpelweg overbodig is. Een installatiegarantie bij het huren van zonnepanelen heb je dus nergens voor nodig.

Zonnepanelen huren of kopen

Kies je ervoor om zonnepanelen te kopen, dan heb je met meerdere garanties te maken. Het is dan aan jou om bij een eventueel defect te bekijken onder welke garantie of verzekering dit valt. Kies je ervoor om zonnepanelen te huren, dan heb je alleen te maken met de garantie op een werkend zonnestroomsysteem. Dat is de allesomvattende garantie die er simpelweg voor zorgt dat jij de gehele huurperiode werkende zonnepanelen hebt. Daar hoef je dus nooit meer over na te denken.