Wat is de inruilservice van Zelfstroom?

Wat is de inruilservice van Zelfstroom?

Met zonnepanelen leg je je voor een lange tijd vast. In een tijd waarin innovatie en ontwikkeling in een razend tempo plaatsvinden, is dat misschien een spannend idee. Je wil wel zeker weten dat je bijblijft. Daarom hebben wij de inruilservice van Zelfstroom: hiermee ruil jij je oude zonnepanelen in voor nieuwe – uiteraard alleen wanneer het op dat moment voor jou rendabel is.

Inruilservice bij zonnepanelenhuur

Als je zonnepanelen huurt, kun je na vijf jaar aanspraak maken op de inruilservice. Ben je geïnteresseerd in de inruilservice, dan gaat dit als volgt in zijn werk:
Wanneer jij aangeeft interesse te hebben in onze inruilservice, dan doen wij – indien er op dat moment iets beters beschikbaar is – een aanbod voor een huurovereenkomst voor een nieuw zonnestroomsysteem. Hierin laten we zien wat de verschillen zijn qua kosten en opbrengsten tussen het oude en het nieuwe systeem.

Nieuwe huurovereenkomst

Bevalt het nieuwe aanbod? Dan ga je akkoord en plannen we een datum in voor de demontage van het oude en de installatie van het nieuwe zonnestroomsysteem. Wij komen dan het oude zonnestroomsysteem demonteren en het nieuwe installeren. Vanaf het moment dat jij de nieuwe zonnepanelen op je dak hebt, gaat jouw nieuwe huurovereenkomst in. Je bent dan de trotse eigenaar van de nieuwste zonnepanelen en kunt er weer tegenaan.

Goed om te weten: de ontwikkelingen gaan niet meer zo hard tegenwoordig, dus het komt nog maar zelden voor dat inruil na vijf jaar interessant en rendabel is. Maar informeren kan natuurlijk altijd.

Zonnepanelen inruilen

Het inruilen van zonnepanelen bieden we bij Zelfstroom aan als extra service. Natuurlijk is het voor het milieu het beste als jij de zonnepanelen hun complete levensduur blijft gebruiken, maar we begrijpen het ook als je wilt weten of het béter kan. Neem in dat geval contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. En geen zorgen, het aanbod van de inruilservice is geheel vrijblijvend.