Wat betekent de garantie op een werkend zonnestroomsysteem?

Wat betekent de garantie op een werkend zonnestroomsysteem?

Als je bij Zelfstroom een zonnestroomsysteem huurt, dan bieden wij de garantie dat het zonnestroomsysteem op jouw dak altijd blijft werken. We blijven bij Zelfstroom de gehele huurperiode eigenaar van het zonnestroomsysteem, daarom zijn wij er ook verantwoordelijk voor dat het zonnestroomsysteem werkt. Mocht er binnen de huurtijd een probleem zijn met het systeem, dan zorgen we ervoor dat dit zo spoedig mogelijk verholpen wordt. Of het nu in de omvormer, de zonnepanelen of iets in de installatie is, wij regelen het voor je. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken en kan genieten van de opgewekte zonne-energie.

Verschil met fabrieksgarantie

Als je een zonnestroomsysteem huurt bij Zelfstroom, dan bieden we dus de hele huurperiode de garantie op een werkend zonnestroomsysteem. Dat betekent dat het niet uitmaakt of de garantie op een product tijdens de huurperiode verloopt. Heb jij bijvoorbeeld een huurcontract voor vijftien jaar, maar is de productgarantie op een omvormer slechts tien jaar? Dan zorgen wij er na die tien jaar alsnog voor dat het systeem wordt gemaakt als het niet meer werkt. Zo kun jij de gehele huurperiode zorgeloos genieten van zonne-energie. Is de fabrieksgarantie op jouw zonnepanelen langer dan de huurperiode en neem je de zonnepanelen aan het eind over? Dan blijft de fabrieksgarantie natuurlijk gewoon van kracht. Hier vind je meer informatie over hoe de fabrieksgarantie werkt.

Zonnepanelen huren

Deze speciale ‘garantie op een werkend zonnestroomsysteem’ is alleen van kracht als je een zonnestroomsysteem huurt bij Zelfstroom. Deze garantie kunnen (en willen) we bieden, omdat we eigenaar blijven van het systeem. Omdat we hierdoor eigenaar zijn van een hele hoop zonnestroomsystemen in heel Nederland, kunnen we de zonnestroomsystemen op een collectieve manier verzekeren. Dit brengt het voordeel met zich mee dat het relatief goedkoper is dan wanneer je een enkel zonnestroomsysteem moet verzekeren. Bovendien willen we gewoon dat iedereen blij is met wat hij op zijn dak heeft liggen. En het belangrijkste is natuurlijk dat jij ontzorgd wordt. Ondanks dat we eigenaar blijven zijn we niet verantwoordelijk voor de schade die een huurder zelf veroorzaakt. Je kunt hier meer over lezen in de algemene voorwaarden.