Hoe werkt de fabrieksgarantie op zonnepanelen?

Hoe werkt de fabrieksgarantie op zonnepanelen?

Fabrieksgarantie (ook wel productgarantie genoemd) betekent dat wanneer een zonnepaneel kapot gaat (zonder toedoen van buitenaf) deze kosteloos door de producent gerepareerd of vervangen wordt. Op alle zonnepanelen van Zelfstroom zit een fabrieksgarantie van minimaal tien jaar. Wat de fabrieksgarantie precies voor jou betekent hangt ervan af of je de zonnepanelen huurt of koopt.

Fabrieksgarantie bij gehuurde zonnepanelen

Over de fabrieksgarantie bij het huren van zonnepanelen hoef jij je geen zorgen te maken, want wij zorgen er de gehele huurperiode voor dat de zonnepanelen in topconditie verkeren, mede dankzij de garantie op een werkend systeem. Aangezien de huurperiode veelal gelijk of langer is dan de fabrieksgarantie, hoef jij je hier dus geen zorgen over te maken. In sommige gevallen is de huurperiode tien jaar en de fabrieksgarantie op zonnepanelen vijftien jaar. Koop jij na tien jaar de zonnepanelen over (voor een verlaagde prijs)? Kijk dan hieronder voor meer informatie over fabrieksgarantie bij gekochte zonnepanelen.

Fabrieksgarantie bij gekochte zonnepanelen

Heb jij zonnepanelen gekocht? Dan is het goed om te weten dat je op alle onderdelen van het zonnestroomsysteem van Zelfstroom minimaal tien jaar fabrieksgarantie hebt. Deze fabrieksgarantie biedt jou de zekerheid dat wanneer het zonnestroomsysteem door onverklaarbare redenen in de eerst tien jaar na aanschaf niet naar behoren functioneert, het probleem wordt opgelost. Je kunt de fabrikant dan namelijk om vervanging van het defecte onderdeel of product vragen. Zelfstroom kan deze dan kosteloos of tegen een vergoeding – afhankelijk van de situatie – voor je vervangen. Er zijn natuurlijk wel bepaalde voorwaarden van toepassing op de garantie. In de voorwaarden vind je terug welke soort schade binnen de garantie valt.

Het voordeel van zonnepanelen huren

Als je zonnepanelen koopt, moet je de zonnepanelen zelf verzekeren. Kies je ervoor om zonnepanelen te huren, dan regelen we bij Zelfstroom ook de verzekering voor je. Werkt er tijdens de huurperiode dus iets niet zoals het hoort, dan zorgen wij ervoor dat het gerepareerd of vervangen wordt. We bieden je hiermee de gehele huurperiode de garantie op een werkend zonnestroomsysteem. Hierdoor geniet jij zorgeloos van zonne-energie, terwijl wij alles voor je regelen.

Doe de dakcheck

Je hebt een woning met eigen dak nodig