De service van Zelfstroom

De service van Zelfstroom

Geniet zorgeloos van de zon met onze services en garanties

Zodra je voor zonnepanelen hebt gekozen kun je rustig achterover leunen: vanaf hier nemen wij het over. Je krijgt zonne-energie, een handige app en geniet van onze vele services en garanties. Omdat we het hele proces in eigen beheer hebben – van offerte tot installatie en klantenservice – heb jij altijd één aanspreekpunt.

Overnameservice

Huur je zonnepanelen? Dan kun je jouw zonnepanelen op elk gewenst moment overnemen. Zo begin je nu al met verduurzamen en besparen en investeer je pas in zonnepanelen zodra jij daar helemaal klaar voor bent! Wil je jouw zonnepanelen niet houden? Dan zijn we net zo flexibel en halen we de zonnepanelen tegen betaling van je dak.

Benieuwd naar de overnamekosten van je zonnestroomsysteem? Neem contact op met onze klantenservice. Zij geven een advies op maat en berekenen de overnameprijs van jouw zonnestroomsysteem.

Salderen met zonnepanelen

Verhuisservice

Heb je verhuisplannen? Geen punt! Met onze verhuisservice ben je flexibel in je keuzes. Jij verkoopt de zonnepanelen mee met je woning, verhuist ze naar je nieuwe woning of draagt het huurcontract over aan de volgende bewoners.

Zonnepanelen kopen - stel voor huis

Inruilservice

Met de inruilservice kun je jouw zonnestroomsysteem na vijf jaar inruilen voor een nieuw systeem met betere prestaties. Je doet een aanvraag voor een nieuw systeem en wij bekijken de mogelijkheden. Ook onderzoeken we of het winstgevend is om jouw huidige systeem te vervangen.

Vervolgens ontvang je van ons een nieuwe huurovereenkomst voor het aangepaste zonnestroomsysteem. Ben je akkoord met deze nieuwe overeenkomst? Dan gaat het contract in zodra de nieuwe zonnepanelen op jouw dak liggen. Wil je na vijf jaar opnieuw een update van het systeem? Dat kan! Zo is jouw systeem de gehele looptijd voorzien van de nieuwste innovaties en geniet je altijd van de beste prestaties.

 

Zonnepanelen app - online monitoren

Flexibiliteit na de huurperiode

Ook na de huurperiode heb je verschillende opties. We halen de zonnepanelen van je dak, je koopt ze over of verlengt de huurtermijn. De keuze is aan jou.

Zonnepanelen kopen - vakkundige installatie

Gratis Zelfstroom app

Inzicht in jouw opbrengst en verbruik

Gratis Zelfstroom app

Benieuwd hoeveel stroom je zelf opwekt, wat je hiervan verbruikt en wat je teruglevert? Dankzij de unieke koppeling met je slimme meter, zie je deze gegevens allemaal terug in de Zelfstroom app. Vergelijk de ene maand met de andere of bekijk je persoonlijke records en deel ze met jouw vrienden. Daar krijg je energie van!

Gratis Zelfstroom app

Functies van de Zelfstroom App

Met de Zelfstroom App kun je gemakkelijk bekijken hoeveel energie jouw zonnepanelen opwekken. Op het startscherm, ofwel de menu-optie ‘Jouw huis’, zie je een groot geel getal staan boven het huisje. Dit is de hoeveelheid energie die jouw zonnepanelen hebben opgewekt in de betreffende periode.
Met de Zelfstroom App kun je gemakkelijk bekijken hoeveel van de opgewekte zonne-energie jij hebt teruggeleverd. In het startscherm (dit is de menu-optie ‘Jouw huis’) vind je een getal rechts naast het huisje waarboven staat ‘teruggeleverd’.
Met de Zelfstroom App kun je gemakkelijk bekijken hoeveel energie je verbruikt. Het getal in het 'huisje' laat zien hoeveel stroom jij in de gekozen periode in het totaal hebt verbruikt.

Onze garanties

Dat geeft zekerheid

  1. Garantie op een werkend systeem
    Huur je zonnepanelen? Dan beloven wij dat je de hele looptijd kunt rekenen op een goed werkend systeem. Gaat er iets kapot of heb je een probleem? Dan lossen wij het zo snel mogelijk voor je op. Zonder extra kosten natuurlijk. De garantie op een werkend systeem geldt de hele huurperiode. Zo ben je de gehele looptijd verzekerd van een goed werkend systeem.
  2. 25 jaar vermogensgarantie
    Zonnepanelen zijn een investering voor de lange termijn en daarom ontvang je een vermogensgarantie van 25 jaar op onze zonnepanelen. Dit houdt in dat, hoewel de zonnepanelen door de jaren heen geleidelijk achteruitgaan in hun prestaties – de panelen na 25 jaar nog minimaal 80% van het originele vermogen leveren. Hiermee is de afname in vermogen minder dan 1% per jaar en zullen de zonnepanelen je ook na 25 jaar nog van voldoende stroom voorzien.
Stel geniet van de zon - zonnepanelen

Klantenservice

Wij staan je graag te woord

Soms heb je wat extra hulp nodig. Er gaat onverhoopt iets kapot, er is iets niet helemaal duidelijk of je wilt een wijziging doorvoeren. Wat het ook is: onze klantenservice staat je graag te woord. Heb je een storing? Kijk dan in ons klantenserviceportaal of in de Zelfstroom app.

Ben je al klant?
In ons klantenserviceportaal vind je het antwoord op al je vragen en kun je eenvoudig zelf een storing oplossen.

Ben je nog geen klant?
Onze energie-adviseurs zijn bereikbaar van 09.00 uur tot 17.30 uur op 085 20 10 160. Heb je een specifieke vraag en wil je direct antwoord? Kijk dan op onze kennisbank.

Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik hier.

Sharona

“Samen met mijn collega’s hebben we maar een doel: tevreden klanten. Daar krijgen wij energie van.”

Veelgestelde vragen

Schade aan zonnepanelen kan natuurlijk voorkomen. Maar wanneer je zonnepanelen huurt, hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Want met de garantie op een werkend zonnestroomsysteem mag jij simpelweg altijd rekenen op goed werkende zonnepanelen.
Fabrieksgarantie, of productgarantie, betekent dat wanneer een zonnepaneel kapot gaat deze kosteloos door de producent gerepareerd of vervangen wordt. Op alle zonnepanelen van Zelfstroom zit een fabrieksgarantie van minimaal tien jaar. Wat de fabrieksgarantie precies voor jou betekent hangt ervan af of je de zonnepanelen huurt of koopt.
De installatiegarantie is een garantie op de installatie van het zonnestroomsysteem. Dat betekent: gaat er na de installatie van het zonnestroomsysteem iets kapot, dat te herleiden is naar een fout in de installatie, dan lossen wij het kosteloos voor je op.
Als je bij Zelfstroom een zonnestroomsysteem huurt, dan bieden wij de garantie dat het zonnestroomsysteem op jouw dak altijd blijft werken. We blijven bij Zelfstroom de gehele huurperiode eigenaar van het zonnestroomsysteem, daarom zijn wij er ook verantwoordelijk voor dat het zonnestroomsysteem werkt.
Zonnepanelen zijn een investering voor de lange termijn – ook dat is immers duurzaam. Dus wanneer je de keuze maakt voor een zonnestroomsysteem, wil je wel zeker weten dat je er ook al die jaren profijt van gaat hebben. Daarom krijg je vanuit de fabrikant van de panelen een vermogensgarantie van 25 jaar. Dit is de periode dat de panelen met een bepaald minimumvermogen presteren.