Downloads & persberichten

Infographic

Download de infographic van Zelfstroom waarin we enkele feiten en cijfers op een rij zetten over zonnepanelen en duurzame energie.

Zelfstroom vestigt opnieuw record met crowdfunding: € 2 miljoen in 1 dag

Persbericht | 2 december 2016"Zelfstroom lanceerde het project van 2 miljoen euro, donderdag 1 december op het platform duurzaaminvesteren.nl. Dezelfde dag om 16.47 was dit project al vol. CEO Bram Leijten laat weten dat er veel belangstelling is voor onze crowdfunding projecten en dat door veel investeerders met veel interesse is uitgekeken naar dit project. Dit crowdfunding project is uniek in Nederland doordat dit het eerste crowdfunding project is waarbij er een door de AFM goedgekeurd prospectus verstrekt werd."

Zelfstroom lanceert uniek nieuw crowdfunding project van € 2 miljoen

Persbericht | 1 december 2016"Zelfstroom lanceert op 1 december het eerste crowdfunding project in Nederland met een door de AFM goedgekeurd prospectus. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van crowdfunding als financieringsvorm. Het duurzame project van € 2.000.000, bestemd voor de verhuur van zonnepanelen, wordt in de vorm van obligatieleningen met een looptijd van 2 jaar en een rente van 6% aangeboden via crowdfundingplatform www.duurzaaminvesteren.nl."

Nieuw in Nederland: prijsvergelijker voor zonnepanelen

Persbericht | 17 oktober 2016"Consumenten geven aan dat het erg lastig is om offertes voor zonnepanelen te vergelijken. Zelfstroom springt in dat gat en presenteert de eerste Zonnepanelen Prijsmonitor van Nederland. Daarmee zorgt Zelfstroom ervoor dat particulieren in Nederland zich beter kunnen oriënteren en sneller kiezen voor 100% duurzame zonne-energie."

Zelfstroom haalt binnen 3 uur €700.000,- op met duurzaam crowdfundingproject

Persbericht | 28 juni 2016"Zelfstroom lanceerde het project van 700.000 euro vanmorgen op platform duurzaaminvesteren.nl en binnen 3 uur liep het project vol. Het bedrijf laat weten dat het project onder andere zo snel vol liep doordat investeerders die bij het vorige project te laat waren, vandaag direct actie hebben genomen en de investering hebben gedaan."

Zelfstroom vestigt nieuw record duurzame crowdfunding: 1.000.000 euro in 2,5 dag

Persbericht | 29 maart 2016"In totaal hebben 146 investeerders bij elkaar in 2,5 dag het bedrag van 1 miljoen euro bijeengebracht, goed voor het plaatsen van 250 zonnestroomsystemen op particuliere daken in Nederland."

Zelfstroom lanceert crowdfundingproject van 1.000.000 euro.

Persbericht | 25 maart 2016"Investeerders kunnen tegen een rente van 7% en een looptijd van 2 jaar investeren in zonnestroomsystemen die Zelfstroom verhuurt aan particulieren."

Zelfstroom plaatst 900.000 euro aan zonnepanelen via crowdfunding

Persbericht | 10 maart 2016"Het nieuwe duurzame energiebedrijf Zelfstroom bewijst dat er een groeiende markt is voor het huren van zonnepanelen. Het 4e crowdfundingproject van €600.000,- is op 8 maart succesvol afgesloten en daarmee is er door Zelfstroom nu totaal voor €900.000,- aan zonnepanelen via crowdfunding bij particulieren geplaatst."

AutoBinck en Zelfstroom starten strategische samenwerking rond duurzame energie

Persbericht | 14 januari 2016"AutoBinck heeft een minderheidsbelang verworven in Zelfstroom, een nieuwe speler op de markt voor zonne-energie. Met deze stap verbreedt AutoBinck zijn positie op het gebied van duurzame mobiliteitsoplossingen."

Nieuwe bespaarscan Zelfstroom in 1 week meer dan 1.000 gebruikers

Persbericht | 24 november 2014"De bespaarscan geeft woningeigenaren direct een uitgebreid vergelijk van de totale energielasten, inclusief de opbrengst van zonnepanelen. Niet eerder kon een vergelijk op totale energielasten getoond worden."

Nieuw energiebedrijf start met crowdfunding voor verhuur zonnepanelen

Persbericht | 19 september 2014"De nieuwe energieleverancier Zelfstroom en Stichting Greencrowd bundelen de krachten om aan de groeiende vraag naar de verhuur van zonnepanelen te voldoen. Particulieren zonder eigen of geschikt dak kunnen via een investering een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving en tegelijkertijd zelf gebruikmaken van de groene energie van Zelfstroom."

Nieuw duurzaam energiebedrijf Zelfstroom vestigt zich in 's- Hertogenbosch

Persbericht | 14 augustus 2014"Sinds deze week is Nederland met Zelfstroom een nieuw en écht duurzaam energiebedrijf rijker. Vanuit de De Gruyter Fabriek in 's-Hertogenbosch biedt Zelfstroom consumenten de mogelijkheid om eenvoudig en toegankelijk zelf stroom te maken op basis van zonne-energie. De keuze voor 's-Hertogenbosch als vestigingsplaats voor Zelfstroom lag voor de hand, als kloppend hart van de regio die in ons land als één van de koplopers op het gebied van zonnestroom geldt."

Zelfstroom - een duurzame doorbraak in de energiebranche

Persbericht | 11 augustus 2014 "Met ingang van vandaag is er nu een écht nieuw, duurzaam energiebedrijf in de energiemarkt: Zelfstroom. Zelfstroom maakt het voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk om zelf stroom te maken met zonne-energie. Bij Zelfstroom kunnen consumenten hoogwaardige designzonnepanelen huren óf kopen met tien jaar opbrengstgarantie. De aanvullende groene stroom en gas levert Zelfstroom erbij tegen kostprijs. Klanten gaan direct tot zelfs 65% besparen op hun energierekening."

Een zonnige doorbraak in de energiebranche

Persbericht | 7 augustus 2014"Er komt nu eindelijk écht een nieuw duurzaam bedrijf in de energiemarkt. Het eerste bedrijf dat iedereen in Nederland helpt om zelfvoorzienend te worden, met zonne-energie. Het is geen standaard energiemaatschappij en ook geen leverancier van zonnepanelen. Zelf verdienen ze geen geld aan het leveren van groene energie. Door het anders te doen wordt zelfvoorziening dus eindelijk voor iedereen toegankelijk."