Ons Verhaal

Ons Verhaal

Wat is er aan de hand?

Er is maar één aarde
De aarde is de enige plek waar mensen leven. Een andere plek is er niet. We moeten dus zuinig zijn op onze planeet, maar dat zijn we niet. Nederland heeft zelfs de slechtste luchtkwaliteit van Europa. We stoten veel meer CO₂ uit dan onze aarde aankan. Als we zo doorgaan, helpen we de aarde om zeep.
Niks doen is geen optie
We moeten én kunnen zorgen dat we de aarde schoner doorgeven aan onze volgende generaties. Als wij ons gedrag veranderen, kan de CO₂-uitstoot behoorlijk teruglopen. Hiervoor hebben we één kans, er is geen herkansing. De grote hoeveelheid CO₂-uitstoot komt onder andere doordat we onze energie nog teveel uit fossiele brandstoffen halen. Slechts 13,8% van onze energie wordt duurzaam opgewekt.

Het is belangrijk dat onze mindset gaat veranderen. Zonnepanelen zijn de eerste stap en dan komt de rest vanzelf.

Bram Leijten -
Oprichter Zelfstroom

Wij geloven dat het anders kan!

Nederland heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn, maar wij geloven dat dit sneller kan als iedereen mee doet. Er zijn namelijk nog zoveel geschikte daken voor zonnepanelen én de zon heeft energie voor ons allemaal. Daarom willen we iedereen met een geschikt dak inspireren om nu al zelf stroom op te wekken.

Zonnepanelen voor iedereen

Bij ons kun je zonnepanelen huren. Zo kun je ook zonder investering genieten van zonne-energie. Wij regelen alles, van installatie tot garantie en verzekering, zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Door zelf stroom op te wekken draag je direct bij aan een duurzamer Nederland. Maar belangrijker is misschien wel dat het je inspireert om duurzamer te gaan leven.

Alles over zonnepanelen huren

Dit is wat we hebben bereikt

In 6 jaar tijd zijn we flink gegroeid. Met zijn allen werken we zo hard mogelijk
om iedereen te voorzien van zonnepanelen.

Ruim 19.000

Huishoudens
met zonnepanelen

Al meer dan 225.000

Zonnepanelen op
de daken gelegd

33200

ton CO₂
besparing per jaar

Wij zijn een Certified B Corporation®.
Zelfstroom is sinds 2018 officieel als B Corp gecertificeerd. B Corps are using business as a force for good. En dat is precies wat Zelfstroom doet en nastreeft. Bedrijven met een B Corp-certificaat voldoen aan strenge sociaal-maatschappelijke criteria en blinken uit met hun impact op het milieu, transparantie en corporate governance. Alle B Corps vormen een internationaal netwerk van inmiddels 2.544 Benefit Corporations in meer dan 50 landen en 130 industrieën. Naast Zelfstroom zijn ook bedrijven als Tony Chocolonely, Dopper, Ben & Jerry's, Patagonia, Moyee Coffee, Snappcar en Triodos Bank een B Corp.
“Samen geven we de aarde schoner door aan onze volgende generaties”

Kom in actie!

Alleen als iedereen in beweging komt, gaat het ons lukken om onze aarde schoner door te geven. Zonnepanelen op je dak is stap één, maar je kunt nog meer doen. Als je al één vriend enthousiast maakt over zonne-energie, zijn we weer een stapje dichter bij. Denk aan jouw vrienden, familie en buren met een eigen huis. Dat stimuleren we graag, daarom ontvang je €100 als iemand door jou klant wordt van Zelfstroom! Bekijk hier hoe dit werkt.

Doe jij ook mee?

OFFERTE AANVRAGEN