1 min leestijd 30 - 10 - 2018

Nóg 1 jaar langer salderen

De salderingsregeling voor huishoudens met zonnepanelen wordt met een jaar verlengd, tot 2021. Minister Wiebes van Economische zaken krijgt de nieuwe terugleveringsregeling niet op tijd klaar. Bij de behandeling van het onderwerp in de Tweede kamer, bleek dat er meer tijd nodig was om de regeling goed neer te zetten. Dit betekent dat consumenten en bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting tot 2021 kunnen salderen.

Wat houdt de nieuwe terugleversubsidie in?

De terugleversubsidie is een vergoeding voor de stroom die aan het elektriciteitsnet is teruggeleverd. Je krijgt straks dus geld voor elke kWh die jouw zonnepanelen opwekken en die je niet zelf gebruikt. Ook de opgewekte stroom zelf verbruiken blijft aantrekkelijk. Zowel huishoudens als bedrijven betalen hierover ook na 2020 geen energiebelasting en geen Opslag Duurzame Energie (ODE).

Wat als je al zonnepanelen hebt?

Er komt een soepele overgangsregeling voor iedereen die al zonnepanelen heeft (zowel voor huurders als kopers). Dus als je nog meerdere jaren wilt profiteren van salderen én de overgangsregeling, dan moet je nu zonnepanelen nemen.

Meer weten over salderen?

Benieuwd naar jouw besparing?

Offerte aanvragen
96% van de klanten beveelt ons aan 8.9 10.0 1.0
uit 386 klantbeoordelingen