Zonnepanelen Leasen

Zonnepanelen Leasen

Zonnepanelen leasen of huren is een alternatief voor zonnepanelen kopen. Verstandig als je bijvoorbeeld niet direct een groot bedrag wilt of kan investeren. We vertellen je graag de voordelen van zonnepanelen leasen bij Zelfstroom.

Hoe werkt zonnepanelen leasen?

Zonnepanelen leasen noemen we bij Zelfstroom ook wel zonnepanelen huren. Dit werkt heel eenvoudig:

  • Wij betalen jouw zonnepanelen en jij huurt ze. Omdat je zelf stroom opwekt, verdien je de huur weer terug.
  • Zonnepanelen huren is zonder zorgen. Wij zorgen voor installatie, garantie, verzekering en service.
  • Naast de huur van de zonnepanelen heb je altijd nog aanvullende stroom en gas nodig. Bij Zelfstroom kun je 100% groene stroom en gas afnemen tegen kostprijs. Een service voor jou, wij verdienen er zelf niks aan.

Wat gebeurt er na de leaseperiode? Na 10 jaar kun je de zonnepanelen overnemen tegen een marktconform bedrag van maximaal € 60,- per paneel en geniet je nog 20 jaar van zonne-energie.

Zonnepanelen leasen of huren: wat is het verschil? Leasen, huren, huurkoop, financial lease, het lijkt allemaal hetzelfde. Maar dat is niet zo. Soms is het moeilijk te zien wat bedrijven bedoelen met lease, huur, huurkoop of kopen met een lening. De begrippen worden nogal eens door elkaar gebruikt. Hoe zit het bij Zelfstroom?

  • Zonnepanelen leasen of huren is bij ons heel simpel. Wij betalen je panelen, jij betaalt maandelijks huur.
  • Het leasen of huren van zonnepanelen is bij ons géén huurkoop. Na de huurperiode kun je de zonnepanelen overnemen tegen een marktconform bedrag van maximaal € 60,- per paneel.
  • ‘Financial lease’ houdt in dat je een persoonlijke lening afsluit waarmee je je zonnepanelen afbetaalt. Je bent dan direct eigenaar van de zonnepanelen, waardoor je bijvoorbeeld ook recht hebt op subsidies en btw teruggave zonnepanelen. Het gaat echter wel om een lening die bij het BKR wordt geregistreerd en waar je tevens hoge rente over betaalt.

De voordelen van zonnepanelen leasen?

  • Geen grote investering. Zonnepanelen kosten nog steeds enkele duizenden euro’s. Niet iedereen wil of kan dit geld investeren. Wie kiest voor zonnepanelen huren, houdt het spaargeld gewoon op de bank. Zo maken we zonne-energie voor iedereen leuk, makkelijk en betaalbaar.
  • Een lagere energierekening. Omdat je zelf stroom opwekt, heb je minder stroom nodig van de energierekening. In veel gevallen verdien je de huur van de zonnepanelen terug met de besparing op de energierekening.
  • Geen onverwachte onderhoudskosten. Zonnepanelen leasen of huren is zonder zorgen. Wij regelen de installatie door ervaren installateurs. Daarnaast zorgen we ook voor garantie, verzekering en onderhoud. Ook kun je gebruik maken van extra services, zoals de verhuisservice.

Kosten zonnepanelen leasen

Bij zonnepanelen leasen, betaal je per maand een bepaald bedrag. De hoogte van dat bedrag hangt af van het aantal panelen, vermogen en jouw persoonlijke situatie.

Benieuwd naar de kosten van zonnepanelen huren? Doe dan de dakcheck. Zo weet je direct of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.

Benieuwd wat jouw dak waard is? Doe de dakcheck