Zonnepanelen leasen

Zonnepanelen leasen

Zonnepanelen leasen

Stijgende elektra- en gasprijzen zorgen voor verhoogde maandelijkse uitgaven. Een mooi setje zonnepanelen op het dak kunnen deze kosten (grotendeels) opvangen, maar wat kun je doen als je geen (spaar)geld hebt om zonnepanelen te kopen? Zonnepanelen leasen biedt uitkomst! Naast het kopen van zonnepanelen zijn er tegenwoordig andere manieren om over zonnepanelen te beschikken. Even rekenen kan je aardig wat geld schelen. Wat houdt leasen precies in? Hoe werkt leasen? Wat kost leasen? Oftewel.. “Is zonnepanelen leasen interessant voor jou?”

We vertellen je graag van A tot Z de voordelen van zonnepanelen leasen bij Zelfstroom.

Zonnepanelen leasen of huren?

Wat is het verschil?

Zonnepanelen leasen of zonnepanelen huren: wat is het verschil? Leasen, huren, huurkoop, financial lease, het lijkt allemaal hetzelfde.. maar dat is niet zo! Soms is het moeilijk te zien wat bedrijven bedoelen met lease, huur, huurkoop of kopen met een lening. De begrippen worden nogal eens door elkaar gebruikt. Hoe zit het bij Zelfstroom?

  • Zonnepanelen leasen of huren is bij ons heel simpel. Wij betalen je panelen, jij betaalt maandelijks huur;
  • Het leasen of huren van zonnepanelen is bij ons géén huurkoop;
  • Financial lease’ houdt in dat je een persoonlijke lening afsluit waarmee je je zonnepanelen afbetaalt. Je bent dan direct eigenaar van de zonnepanelen, waardoor je bijvoorbeeld ook recht hebt op subsidies en btw teruggave zonnepanelen. Het gaat echter wel om een lening die bij het BKR wordt geregistreerd en waar je tevens hoge rente over betaalt.
zonnepanelen leasen

Voordelen zonnepanelen leasen

Bespaar vanaf dag 1

  • Je hebt hebt geen investering nodig voor zonnepanelen: onze zonnepanelen lease je voor een vast laag bedrag per maand. Je hoeft dus geen groot bedrag te investeren om de zonnepanelen zelf te kopen.
  • Je bespaart vanaf de eerste dag: met zonnepanelen leasen bespaar je direct geld. Geen investering nodig terwijl je direct bespaart op de energiekosten doordat je zelf groene stroom opwekt.
  • Geen eigendom dus ook geen zorgen: wanneer je zonnepanelen leaset, ben je niet de eigenaar. Ben je niet de eigenaar dan ben je dus ook niet verantwoordelijk voor eventuele schade of defecten. Zelfstroom is de eigenaar tot het moment dat je de zonnepanelen later wilt overnemen.
  • Je betaalt een vast laag maandelijks bedrag: lease je zonnepanelen bij Zelfstroom dan betaal je ons een vast laag maandbedrag (werkt net zoals zonnepanelen huren). Je leest het goed, een ‘vast‘ maandbedrag! Zo heb je geen last meer van hoge schommelende energieprijzen.
  • Zonnepanelen overnemen? Geen probleem: na afloop (of tussentijds) van het leasecontract kan je de geleasete zonnepanelen overnemen tegen een marktconform bedrag van maximaal € 60,- per paneel. Zo wordt je uiteindelijk toch nog eigenaar van de zonnepanelen waarmee je nog jaren kan genieten van zelf opgewekte stroom.
zonnepanelen leasen

Waarom zonnepanelen leasen?

Profiteren zonder de zorgen

Wanneer je wilt besparen door verduurzaming van jouw huis, maar niet de financiële middelen hebt om zonnepanelen zelf aan te schaffen, is het toch mogelijk om te profiteren van zonne-energie. Zonnepanelen leasen biedt jou als consument namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van zonnepanelen incl. installatie en onderhoud (service) zonder dat je daar een aankoop voor hoeft te doen. Met zonnepanelen leasen betaal je een vast maandelijks bedrag en de rest krijg je van ons. Handig toch?

Hoeveel zonnepanelen op mijn dak?
Zonnepanelen leasen

Hoe je dak er ook uitziet, met zonnepanelen leasen bespaar je zonder investering vanaf dag 1!

Kosten zonnepanelen leasen

Lease je zonnepanelen bij Zelfstroom dan betaal je een vast maandelijkse leasebedrag. De hoogte van dat bedrag hangt af van het aantal panelen, vermogen en jouw persoonlijke situatie. En nog mooier: de zorgen zijn voor ons. Jij zult dus nooit onverwachte onderhoudskosten krijgen. Wij regelen de installatie door ervaren installateurs. Daarnaast zorgen we ook voor garantie, verzekering en onderhoud. Daarnaast kun je gebruik maken van extra services, zoals de verhuisservice. Zelfstroom houdt het graag simpel.

Hoeveel zonnepanelen leasen?

Benieuwd naar de kosten van zonnepanelen leasen? Vul hieronder gelijk de dakcheck in. Zo weet je in 30 sec. of jouw dak geschikt is voor een mooi setje zonnepanelen.

Check wat jij kunt besparen!

Je hebt een woning met eigen dak nodig

Veelgestelde vragen

Bij Zelfstroom werkt zonnepanelen leasen of huren op dezelfde manier. Je gaat voor een bepaalde tijd een contract met ons aan tegen een maandelijkse vergoeding. Vaak is dit tussen de 15 en 20 jaar. Kies je voor zo'n leasecontract dan worden de zonnepanelen gratis op je dak gelegd en geniet je van 100% service bij onderhoud en reparaties.
Waarom leasen? Als je zonnepanelen leaset profiteer je direct vanaf dag 1 van de zonne-energie die ze opleveren, en dus van een lagere energierekening. Terwijl je niet eerst een flinke investering hoeft te doen.
Allereerst is 'niks' doen de meest kostbare optie. Zonnepanelen leasen is interessant als je niet in een keer een grote uitgave wilt of kunt doen. En wist je dat een groot voordeel van zonnepanelen leasen is dat de opbrengst van de zonnepanelen doorgaans hoger is dan de maandelijkse huur die je betaalt? Je bespaart daarom direct op de energiekosten!
Je maakt gebruik van zonnepanelen zonder investering. Je bent geen eigenaar van de zonnepanelen en dus niet verantwoordelijk voor onderhoud en reparaties. Je bespaart direct vanaf dag 1 op de energierekening. Je betaalt een vast laag bedrag per maand (geen schommelende energieprijzen). Je kan de zonnepanelen overnemen. Soms moet je hier wel nog overnamekosten voor betalen.