Win de strijd tegen je stroomvreters en kies nu voor zonnepanelen

Win de strijd tegen je stroomvreters en kies nu voor zonnepanelen

Elk jaar valt de energierekening weer hoger uit. Dat komt door de stijgende tarieven, maar ook doordat we stilletjes aan steeds meer grote en kleine stroomverbruikers in huis hebben. Met zonnepanelen kun je alsnog flink op je energierekening besparen. 

30% van jouw energiekosten is stroomverbruik

Kijk eens om je heen in huis en tel voor de aardigheid eens alle elektrische apparaten. Best veel he? De Consumentenbond heeft berekend dat een gemiddeld huishouden er zo’n 100 heeft. Die verbruiken bij elkaar ongeveer 3.000 kilowattuur, goed voor een stroomrekening van € 660 per jaar. Toch zo’n 30% van je totale energiekosten. En dat bedrag loopt alleen maar verder op. Nieuwe apparaten, zoals koelkasten en wasdrogers, worden weliswaar steeds zuiniger, maar we halen ook steeds meer van die elektrische hulpjes in huis.

Win de strijd tegen je stroomvreters en kies nu voor zonnepanelen

€ 102 voor een kokendwaterkraan

Denk aan de populaire kokendwaterkranen, die per jaar tot wel € 102 aan stroom verbruikt. En dan zijn er nog de elektrische fiets en auto die de rekening verder opstuwen. Laad je dagelijks thuis je auto op, dan kost je dat zo € 600 per jaar: bijna een verdubbeling van je stroomrekening dus. Naast alle bekende stroomvreters, zijn er ook nog veel sluipverbruikers. Zo ben je alleen al € 102 kwijt aan al die apparaten die op stand-by staan.

Bekijk de pdf met alle stroomvreters
Win de strijd tegen je stroomvreters en kies nu voor zonnepanelen

Het is dus tijd voor actie

En – goed nieuws – daarvoor hoef je niet gelijk terug naar kaarsen en fleecevesten. Er is een eenvoudige manier om duurzaam zelf stroom op te wekken én tegelijk op je energierekening te besparen. Dankzij de zon. Zonne-energie is namelijk de meest duurzame energiebron, want de zon raakt nooit op. Het opwekken van stroom met zonnepanelen is een beproefd en duurzaam proces. En iedereen met een eigen woning en een geschikt dak kan op zonne-energie overstappen. Dat is ook financieel interessant.

Dubbel profijt van zonnepanelen

Met zonnepanelen bespaar je namelijk op twee manieren op je maandlasten. Doordat je zelf stroom opwekt, daalt gelijk je stroomrekening. Maar je verdient ook aan het terugleveren van stroom. De Consumentenbond hierover: “De opgewekte duurzame stroom die niet verbruikt wordt, gaat terug naar het energienet en daar profiteert uiteindelijk iedereen van, en ook het milieu. Bovendien krijg je er toch nog een terugleververgoeding van zo’n 12 cent per kWh voor, dus zonde om te verspillen en nog langer te wachten.” Maar dit geldt alleen voor het deel wat je overproduceert, het deel wat je niet direct gebruikt maar later wel, mag je volledig salderen en levert 23ct op.

Zonnepanelen huren

Zonnepanelen zijn dus een goede investering. Bij Zelfstroom kun je zonnepanelen huren. Ook als je geen geld hebt liggen of wilt uitgeven aan zonnepanelen, kun je zo toch profiteren van schone en voordelige stroom. Check dus nu hoeveel zonnepanelen er op jou dak passen en doe de dakcheck.

Start met een dakcheck

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.