Jouw nieuwe energieleverancier? Dat ben je zelf!

Jouw nieuwe energieleverancier? Dat ben je zelf!

Je hebt besloten te veranderen van energieleverancier. Slim, dat brengt je al gauw een paar euro per maand op. Maar het kan ook slimmer: je kunt namelijk zelf stroom maken. Bij Zelfstroom huur je zonnepanelen, ga je meteen verdienen en ben je niet meer afhankelijk van fluctuerende energieprijzen. We leggen je uit hoe dat zit.

Stap nu over op zonnepanelen

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.

Huren = geld verdienen

Het klinkt te mooi om waar te zijn: profiteren van zonnepanelen op je dak zonder dat het je ook maar iets kost. Bij Zelfstroom kan het. Je betaalt een vast maandbedrag en wekt niet alleen zelf duurzame energie op, maar houdt ook nog eens geld over. Dit komt doordat het bedrag voor de aanvullende groene stroom en gas en de afdracht voor de panelen samen lager is dan je huidige energiekosten. Zo verdien je al snel € 408 per jaar*, zonder dat je een investering in zonnepanelen hoeft te doen. Het maandbedrag staat de hele looptijd vast, dus je weet vanaf het begin meteen waar je aan toe bent.

* Het gemiddelde verbruik van een gezin met 4 personen is 4000 kWh stroom en 2000 m3 gas. De berekening gaat uit van 12 volledig zwarte zonnepanelen van 320 Wp met een looptijd van 15 jaar. De exacte besparing is afhankelijk van de afmeting en ligging van je dak.

Jouw nieuwe energieleverancier? Dat ben je zelf!

Stap nu over op zonnepanelen

Voor een vast bedrag per maand krijg jij zonnepanelen op je dak.
Zo bespaar je direct op je energierekening zonder dat het je ook maar iets kost.

  • Verdien tot wel € 408 per jaar
  • Altijd goedkoper dan reguliere energie
  • Nu tijdelijk € 250 overstapbonus
Lees meer over de overstapbonus
Jouw nieuwe energieleverancier? Dat ben je zelf!

Flexibel stroom opwekken

Het geld dat je voorheen maandelijks afstond aan je energieleverancier, investeer je nu in zonne-energie. Met de aantrekkelijke, flexibele voorwaarden van Zelfstroom ben je de hele huurperiode zelf de baas over je eigen panelen. Zo kun je ze meeverhuizen, upgraden of tussentijds overnemen, aan jou de keus. Intussen houd je geld over voor leuke dingen, maar investeer je wel in de toekomst. Omdat het maandbedrag voor de hele looptijd vast staat, kom je daarbij nooit voor verrassingen te staan. En is je huurperiode voorbij? Dan heb je verschillende mogelijkheden: wij halen de panelen van je dak, jij koopt ze over of je verlengt de huurperiode. Aangezien zonnepanelen wel zo’n dertig jaar mee gaan, kun je er nog lang aan verdienen!

Aanvullende groene energie tegen kostprijs

Als je zonnepanelen hebt, dan heb je altijd nog aanvullend stroom en gas nodig voor de momenten dat je meer stroom verbruikt dan opwekt. Deze aanvullende groene energie kun je tegen kostprijs bij ons afnemen. Je ontvangt deze van Energyhouse, via Zelfstroom, bij je thuis. De stroom is afkomstig van Hollandse windmolens. Naast zonne-energie is dit op het moment de meest duurzame vorm van stroom. Doordat je maar een klein beetje aanvullende stroom gebruikt, hebben prijsstijgingen in de energiemarkt geen significante invloed op jouw maandelijkse energierekening.

Duurzame keuze

Zonne-energie is een duurzame manier van energie opwekken; de energie raakt immers nooit op. Daarnaast wordt er geen CO₂ uitgestoten bij het omzetten van zonne-energie in elektriciteit. Andere, fossiele manieren om energie op te wekken zijn niet-circulair, raken op een gegeven moment door hun voorraad heen en zorgen ook nog eens voor een hoop CO₂-uitstoot. Als jij jouw eigen stroom opwekt met zonnepanelen op je dak, dan neem jij minder – of zelfs helemaal geen – stroom af die is opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen. En dat scheelt.

Claim jouw overstapbonus

Wil jij dit jaar nog profiteren van extra voordeel met de overstapbonus? Via onze online dakcheck kijken we eerst of je dak geschikt is. Daarna ontvang je een offerte waarin je precies ziet hoeveel jij kunt verdienen inclusief de overstapbonus. Lees hier meer over de actie.

Je hebt nog niet aangevinkt dat je in bezit bent van een koopwoning met eigen dak.

Heb je geen eigen dak? Dan kunnen we helaas nog geen zonnepanelen leveren.