Hoe werkt de verhuisservice?

Plannen om te verhuizen met gehuurde zonnepanelen? Met onze verhuisservice is dat geen probleem. Op deze pagina leggen we de drie opties die je hebt aan je uit.

Als je gaat verhuizen, helpen we je daar graag bij aangaande jouw zonnepanelen. Deze verhuisservice van Zelfstroom bestaat uit drie opties. Jij bent vrij om te kiezen welke optie het beste bij jou past. Wel is het verstandig om je verhuisplannen door te geven nog voordat je je huis te koop zet. Daarmee voorkom je onnodige (administratieve) kosten. Daarnaast kunnen wij je dan ook optimaal begeleiden bij het kiezen voor de beste optie van de verhuisservice.

Ook als je je zonnestroomsysteem van Zelfstroom reeds hebt gekocht, als je gaat verhuizen, zodat wij onze administratie bij kunnen werken. Verder helpen we je ook graag met het zonnestroomsysteem voor op je nieuwe woning.

De drie opties als je gaat verhuizen

Huur je zonnepanelen bij Zelfstroom en ga je verhuizen? Dan kun je daar op drie verschillende manieren mee omgaan. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

  • Optie 1: Verkoop het zonnestroomsysteem met je huis mee (aanbevolen)

Dit is in de meeste gevallen de beste optie, zowel voor jou als voor de nieuwe eigenaar van je woning. Vaak kun je aan de koper van de woning gemakkelijk laten zien wat de zonnepanelen opleveren. Daarnaast kun je op je nieuwe woning uiteraard een nieuw zonnestroomsysteem plaatsen. Daar helpen wij je graag mee.

Meer informatie over deze optie vind je hier.

  • Optie 2: De nieuwe eigenaar neemt de huurovereenkomst over

De huurovereenkomst die jij met Zelfstroom hebt kan door de nieuwe bewoner van je woning worden overgenomen. Hiervoor moet deze nieuwe eigenaar wel akkoord gaan met deze transactie. Daarom is het goed om dit tijdig te vernoemen bij de onderhandelingen over je woning.

Meer informatie over het overdragen van de huurovereenkomst vind je hier.

  • Optie 3: Zelfstroom verhuist het zonnestroomsysteem mee naar je nieuwe woning

Deze optie is helaas niet altijd mogelijk. Een zonnestroomsysteem van Zelfstroom is namelijk altijd maatwerk. Het kan dus voorkomen dat het zonnestroomsysteem op je huidige woning niet op je nieuwe woning past. Ook zijn er meerkosten verbonden aan deze optie. Hoe hoog die kosten zijn is afhankelijk van de aanpassingen die er gemaakt moeten worden aan het systeem.

Meer informatie over optie 3 vind je hier.

Geef je verhuisplannen tijdig door aan Zelfstroom!

Vanwege de administratieve werkzaamheden die een overname of verhuizing van een systeem met zich mee brengen, horen we graag op tijd dat je gaat verhuizen. We willen graag uiterlijk twee maanden voor de overdracht van je woning weten voor welke optie je kiest aangaande je gehuurde zonnestroomsysteem. Indien dit korter dan twee maanden is, kunnen we dit administratief helaas niet op tijd regelen en zijn we genoodzaakt om de bijkomende kosten ten gevolge daarvan door te berekenen.

Welke voorwaarden gelden er?

  • De verhuisservice die Zelfstroom aanbiedt is alleen van toepassing in Nederland. Voor verhuizing van of naar de Waddeneilanden zal een toeslag in rekening worden gebracht.
  • De verhuisservice gaat pas in vanaf minimaal 1 jaar na installatie van het zonnestroomsysteem. Als je binnen 1 jaar na installatie van het zonnestroomsysteem verhuist, zijn er andere tarieven van toepassing.
  • Zelfstroom is niet verplicht om muren, plafonds of andere zaken die door de montage en/of de verwijdering van het zonnestroomsysteem zijn aangetast, in de oorspronkelijke staat te herstellen. Dit geldt ook voor de verkleuring van dakpannen.

Willen de nieuwe bewoners het zonnestroomsysteem niet overnemen?

Neem dan contact met ons op.

Hebben we je vraag beantwoord?

Dank je wel, fijn om te horen dat we je vraag hebben beantwoord!

Wat gaat er niet goed?