Zonnepanelen storen wifi: hoe kan dit?

Merk je dat je soms slecht wifi-bereik hebt sinds je zonnepanelen hebt? Dan is er waarschijnlijk een wifi-versterker geïnstalleerd bij jouw zonnestroomsysteem.

Waarom dit kan gebeuren

Wanneer je met een mobiel apparaat in de buurt komt van deze wifi-versterker, kan het zijn dat deze de verbinding met je modem/router of andere wifi-versterker verbreekt, en in plaats daarvan verbinding maakt met de door Zelfstroom geïnstalleerde wifi-versterker. Je maakt dan met een (grotere) omweg verbinding met je modem, waardoor het signaal zwakker kan zijn.

Oplossing: geef een andere netwerknaam aan de wifi-versterker

Om dit probleem te verhelpen, kun je het beste de wifi-versterker een andere netwerknaam geven. Wanneer je wifi-netwerk bijvoorbeeld ‘ThuisWIFI’ heet, kun je het netwerk van de wifi-versterker bij je zonnepanelen bijvoorbeeld ‘ZonnepanelenWIFI’ noemen. Op die manier kun je altijd zien met welk netwerk je verbonden bent en indien nodig de verbinding met het netwerk van de zonnepanelen verbreken.

Om een nieuwe naam te geven aan het netwerk van je wifi-versterker, dien je deze met een smartphone, tablet, laptop of computer in te stellen. Je maakt van de wifi-versterker dan een ‘Access Point’; een wifi-punt dat een zichtbaar netwerk uitzendt. Hoe je dit instelt, hangt af van het merk en het type wifi-versterker dat je hebt. Je kunt de handleiding van je wifi-versterker vaak wel vinden via de website van het merk, of via google.

Hebben we je vraag beantwoord?

Dank je wel, fijn om te horen dat we je vraag hebben beantwoord!

Wat gaat er niet goed?