Verbinding met SolarEdge wifi-kit herstellen

Wanneer de wifi-internetverbinding tussen je modem en je SolarEdge omvormer is verbroken, dan kan je deze herstellen door in te loggen in de wifi-module die in je SolarEdge omvormer is gemonteerd. Lees hier hoe je dat doet.

Hoe je dit type verbinding herkent

De SolarEdge wifi-kit ziet er uit als een antenne. Op de afbeelding hieronder zie je dat de antenne aan de onderkant van de omvormer zit. De wifi-kit kan ook boven op de omvormer zijn gemonteerd.

Belangrijk vooraf

 • Doorloop deze stappen overdag, wanneer er voldoende daglicht is om stroom op te wekken en de omvormer te laten werken. Als het donker is of schemert, of er sneeuw op de zonnepanelen ligt, dan staat de omvormer uit. De omvormer gaat vanzelf weer stroom opwekken zodra het weer licht is buiten.
 • Blijf tijdens het uitvoeren van deze stappen in de nabije omgeving van de omvormer.

Benodigdheden vooraf

 • Houd de naam van je wifi-netwerk en jouw wifi-wachtwoord bij de hand.

Stappenplan voor herstel

 • Stap 1: Ga naar de omvormer en zet de AAN/UIT-schakelaar van de omvormer UIT. Dit is het rode hendeltje onderop de omvormer, ook wel de DC-schakelaar genoemd.
 • Stap 2: Houdt nu de OK-knop op de omvormer voor vijf seconden ingedrukt om het configuratie menu te activeren.
 • Stap 3: Er wordt gevraagd om een uit 8 tekens bestaand wachtwoord. Druk de volgende knoppen in de volgende volgorde in: Pijl omhoog + Pijl omlaag + OK + Pijl omhoog + Pijl omlaag + OK + Pijl omhoog + Pijl omlaag.
 • Stap 4: Je komt nu in een menu waar je met de knop Pijl omlaag naar de optie Communication kunt gaan. Selecteer deze tenslotte door op de knop OK te drukken.
 • Stap 5: In het volgende menu wat nu verschijnt, ga je naar beneden met de Pijl omlaag toets tot aan Wi-Fi Conf. Selecteer deze met de OK-knop.
 • Stap 6: In het menu wat nu verschijnt kies je met de OK-knop voor de optie Scan Networks. Wanneer je dit geselecteerd hebt, gaat de omvormer scannen naar netwerken in de omgeving.
 • Stap 7: Zodra de omvormer de netwerken heeft gescand, verschijnt er in het schermpje van de omvormer een overzicht van de beschikbare netwerken in de omgeving. Achter de netwerken staat de signaalsterkte van de netwerken vermeld: H = HIGH = Hoog, M = MEDIUM = Gemiddeld, L = LOW = Laag.
 • Stap 8: Selecteer met de OK-knop het netwerk waar je de omvormer mee wilt verbinden en voer dan het Wi-Fi wachtwoord hiervan in door hierbij gebruik te maken van de pijltoetsen op de omvormer om de juiste tekens te selecteren. Houdt de OK-knop lang ingedrukt wanneer je het wachtwoord ingevoerd hebt. De omvormer zal nu verbinding maken met het gekozen internetnetwerk. Dit duurt ongeveer 30 seconden.
 • Stap 9: Bij een stabiele internetverbinding zijn je opwekgegevens na hooguit een uur weer zichtbaar in de Zelfstroom app (mits je zonnepanelen op dat moment lichtinstraling krijgen).
 • Stap 10: Schakel de rode DC-schakelaar onderop de omvormer weer in.

Kom je er niet uit?

Heb je bovenstaande stappen doorlopen, is het licht buiten en zie je na een uur nog geen opwekgegevens in de Zelfstroom app? Meld je storing dan aan Zelfstroom. Vermeld duidelijk in je bericht wat je opmerkt en bij welke stap je vastloopt. Wij zullen jouw storing in behandeling nemen en onderzoeken wat de oorzaak kan zijn. Na ons onderzoek nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om het probleem op te lossen, zodat je snel weer zonder zorgen kan genieten van je eigen zonne-energie.

Hebben we je vraag beantwoord?

Dank je wel, fijn om te horen dat we je vraag hebben beantwoord!

Wat gaat er niet goed?