Panelen bijplaatsen

Ben je zo enthousiast over zonne-energie dat je extra zonnepanelen bij wilt plaatsen? Leuk om te horen! We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn. 

Zonnepanelen bijplaatsen bij een gehuurd systeem 

Het uitbreiden van een gehuurd systeem, is helaas niet mogelijk. Dit systeem is namelijk een compleet pakket, inclusief garanties en verzekering van het geheel. Dit kan gedurende de looptijd van het huurcontract niet gewijzigd worden.  

Gelukkig is er wel een andere optie en kun je jouw systeem uitbreiden met een tweede systeem. Dit is mogelijk vanaf 4 panelen en het tweede systeem krijgt een eigen omvormer. Er wordt dan een nieuwe omvormer met minimaal 4 panelen geplaatst. 

Let op: Zodra je panelen bij laat plaatsen zal er altijd een esthetisch verschil zijn en kan het uiterlijk van de panelen enigszins afwijken van de panelen die al langer op je dak liggen.

Zonnepanelen bijplaatsen bij een gekocht systeem 

Ook bij een gekocht systeem is het mogelijk om het zonnestroomsysteem met minimaal 6 panelen en een nieuwe omvormer uit te breiden. Wil je liever zonnepanelen bijplaatsen op de bestaande omvormer? Dan moeten we de situatie specifiek bekijken en kijken we voor je na of dit mogelijk is. Onze voorkeur gaat echter altijd uit naar het plaatsen van een nieuw systeem met eigen omvormer. 

Let op: Laat je zonnepanelen bijplaatsen? Dan kunnen deze enigszins afwijken van de panelen die al op je dak liggen. Zo kan het type paneel, het vermogen, de prestatie en het uiterlijk anders zijn. Uiteraard proberen we dit zoveel mogelijk te voorkomen. 

Hoe werkt het bijplaatsen van zonnepanelen? 

Voordat we voor jou aan de slag kunnen met het bijplaatsen van zonnepanelen, ontvangen we graag de antwoorden op de volgende vragen: 

  • Wil je de uitbreiding kopen of huren? 
  • Hoeveel panelen wens je bij te plaatsen? 
  • Op welk dakvlak wens je de extra panelen te plaatsen? 
  • Kun je een foto of tekening bijvoegen hoe je de panelen zou willen laten leggen? 

Heb je de antwoorden op bovenstaande vragen verzameld? Geef deze door aan onze klantenservice en zij bespreken samen met jou de mogelijkheden: 085 – 20 10 160. Aan de hand van jouw aangeleverde informatie zullen wij een offerte opstellen. Zodra je de offerte hebt goedgekeurd gaan we voor je aan de slag. 

Lees meer over

Hebben we je vraag beantwoord?

Dank je wel, fijn om te horen dat we je vraag hebben beantwoord!

Wat gaat er niet goed?