Vogelwering plaatsen

Wij adviseren altijd vogelwering bij onze zonnestroomsystemen. Vogelnesten kunnen de doorstroming van lucht namelijk belemmeren, waardoor de zonnepanelen hun warmte minder goed kwijt kunnen. Daarnaast levert een nest vaak rommel in de dakgoot en vogelpoep op de zonnepanelen op, wat de stroomproductie niet bevordert. Een vogelnest in de panelen is niet levensgevaarlijk, maar ook zeker niet wenselijk. Voorkomen is hierin altijd beter dan verhelpen.

Disclaimer: Zelfstroom biedt vogelwering aan. Het geeft echter helaas niet altijd de garantie dat wanneer er vogelwering geplaatst is, er ook geen vogels onder het systeem kunnen komen. ​

Vogelwering direct bij installatie plaatsen

Kies je ervoor om direct een vogelwering bij de installatie van jouw zonnepanelen te plaatsen? Dan rekenen we hiervoor een meerprijs van € 28 per strekkende meter. Onze ervaring leert dat het altijd slimmer is om direct een vogelwering te plaatsen in plaats van achteraf. Zodra vogels genest zijn, komen ze vaker terug en werkt de vogelwering die later geplaatst wordt minder effectief. Daarnaast is de kans groot dat de vogelwering beschadigd raakt door de kracht van de terugkerende vogels.

Vogelwering achteraf plaatsen

Een nest mag tijdens het broedseizoen niet verstoord worden. Dit is bepaald in landelijke wet- en regelgeving. Dit betekent dat onze monteurs niet zomaar vogelnesten mogen verwijderen. Meestal loopt het broedseizoen van half maart tot half juli. Een nest mag pas verwijderd worden wanneer de jongen zijn uitgevlogen. Let op: nestplaatsen van bepaalde beschermde vogels zijn het hele jaar door beschermd.

Buiten het broedseizoen kunnen wij vogelwering plaatsen. Ook hier zijn de kosten voor jou als klant en bedragen € 28 per strekkende meter. Dit is inclusief het materiaal, de installatie en btw. Als de monteurs ook vogelnesten moeten verwijderen, worden hiervoor extra arbeidskosten in rekening gebracht. Heb je jouw zonnepanelen gekocht? Dan mag je er ook voor kiezen om zelf een vogelwering te kopen bij de bouwmarkt, en zelf aan te brengen of te laten installeren door een Zonnekeur-gecertificeerde installateur. Let op: kies je ervoor om zelf een vogelwering ​te plaatsen? Dan vervallen de betrokken garanties bij Zelfstroom.

Hebben we je vraag beantwoord?

Dank je wel, fijn om te horen dat we je vraag hebben beantwoord!

Wat gaat er niet goed?