Heb ik een slimme meter nodig om stroom terug te kunnen leveren?

Overstappen naar een slimme meter is niet verplicht. Ook niet als je zonnepanelen neemt. Toch raden wij je aan om een slimme meter te laten plaatsen. Niet alle energiemeters zijn namelijk geschikt voor teruglevering aan het elektriciteitsnet. Aan de buitenkant is niet altijd zichtbaar of je energiemeter geschikt is of niet. Door een slimme meter te laten plaatsen, weet je dus zeker dat je goed zit. Daarnaast is een slimme meter een stuk nauwkeuriger, en hoef je hiermee niet meer handmatig je meterstanden door te geven aan je energieleverancier. Dat scheelt je weer wat wandelingen naar de meterkast!

Is een slimme meter noodzakelijk bij zonnepanelen?

Laat je zonnepanelen installeren, dan zal een slimme meter in sommige gevallen noodzakelijk zijn. Niet alle energiemeters zijn namelijk geschikt voor teruglevering aan het elektriciteitsnet. 

Iedereen moet z’n eigen zonnepanelen aanmelden via www.energieleveren.nl. Dit is een gezamenlijke site van alle netbeheerders. Vanwege de privacywetgeving kunnen wij dit niet voor onze klanten doen, maar wij helpen je uiteraard wel zo goed als we kunnen. Na aanmelding bekijkt de betreffende netbeheerder in jouw regio of jouw huidige meter geschikt is. Als dit niet zo is, zal de netbeheerder contact met je opnemen om deze te vervangen.

Hebben we je vraag beantwoord?

Dank je wel, fijn om te horen dat we je vraag hebben beantwoord!

Wat gaat er niet goed?