Hoe verleng ik mijn energiecontract? 

Vanwege de huidige energiemarkt is het niet mogelijk om bij Zelfstroom een vast of variabel energiecontract af te nemen.

Jouw verlengingsvoorstel

Wanneer je energiecontract via Zelfstroom afloopt, ontvang je van ons ongeveer 6 weken voor de einddatum van je contract een verlengingsvoorstel per e-mail. Door dit voorstel digitaal te ondertekenen, verleng je je contract.

Ga je niet akkoord?

Ga je niet akkoord met het verlengingsvoorstel en ontvangen we geen digitale handtekening van je? Dan wordt je energiecontract met een vaste looptijd na afloop automatisch omgezet in een contract met een variabele looptijd en variabele tarieven. Dit variabele contract is maandelijks opzegbaar.

Een variabel tarief betekent dat het leveringstarief meegaat met de tariefschommelingen in de markt. De variabele tarieven veranderen twee keer per jaar. De wijzigingsmomenten zijn 1 januari en 1 juli. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de tarieven hetzelfde blijven.

De energietarieven in een variabel contract zijn over het algemeen hoger dan energietarieven die vastgezet worden voor een bepaalde periode. Wij adviseren, indien mogelijk, energietarieven vast te zetten.

Hebben we je vraag beantwoord?

Dank je wel, fijn om te horen dat we je vraag hebben beantwoord!

Wat gaat er niet goed?