Hoe kan ik me aanmelden bij energieleveren.nl?

Energieleveren.nl is een gezamenlijk initiatief van de regionale netbeheerders waar consumenten en bedrijven hun eigen installaties voor het opwekken van energie kunnen aanmelden. Als je dat hebt gedaan, dan kun je zonder zorgen genieten van je zonnepanelen.

Waarom registreren bij energieleveren.nl?

Er zijn 3 redenen om je zonnestroomsysteem te registreren bij energieleveren.nl:

  • Als je op een bepaald moment meer stroom produceert dan verbruikt, lever je deze energie terug aan het elektriciteitsnet. Door je zonnestroomsysteem te registreren bij energieleveren.nl weet je zeker dat de juiste gegevens bekend zijn om te salderen en/of de terugleververgoeding te berekenen.
  • Dankzij je registratie kan op een nauwkeurige manier bijgehouden worden hoeveel duurzame energie er (decentraal) wordt opgewekt.
  • Door je zonnestroomsystreem te registreren weten de netbeheerders hoeveel stroom er op het elektriciteitsnet komt. Zo kunnen de netbeheerders ervoor zorgen dat het net zo efficiënt en veilig mogelijk functioneert.

Wanneer registreren bij energieleveren.nl?

Is de aansluitcapaciteit van je zonnestroomsysteem groter dan 3×16 ampère? Meld je installatie dan aan vóór je de installatie gaat gebruiken. Is de aansluitwaarde kleiner of gelijk aan 3×16 ampère? Meld het systeem dan binnen een maand na ingebruikname van de installatie aan.

De registratie

Kies je voor zonnepanelen van Zelfstroom? Dan regelen wij jouw registratie op energieleveren.nl!