Deze keurmerken heeft Zelfstroom

Welke keurmerken heeft Zelfstroom?

Zelfstroom hecht waarde aan goede kwaliteit en service. Keurmerken waarborgen die goede kwaliteit en service. Daarom werken we bij Zelfstroom conform de belangrijkste keurmerken binnen de markt van zonnepanelen. Zelfstroom heeft het keurmerk Zonnekeur, is lid van de branchevereniging Holland Solar en is sinds 2018 zelfs een Certified B-Corporation. Hieronder vind je wat daar precies mee bedoeld wordt.

Zonnekeur

Zonnekeur is een keurmerk dat in het leven is geroepen om een onderscheid te creëren tussen producten en installateurs die goede kwaliteit leveren én producten en installateurs die alleen maar zeggen dat ze goede kwaliteit leveren. Het is voor de meeste mensen die een zonnestroomsysteem aanschaffen erg moeilijk om in te schatten of een producent of installateur echt de kwaliteit levert die ze zeggen dat ze leveren. Het keurmerk zorgt ervoor dat bedrijven zowel technisch als administratief op orde zijn. In het kort staat het keurmerk Zonnekeur voor drie belangrijke punten, namelijk: kwaliteit, zekerheid en veiligheid.

Kwaliteit
De bedrijven met een Zonnekeur keurmerk hebben bewezen dat zij kwaliteit leveren. Dat kan een installateur zijn die zonnepanelen met een hoge kwaliteit installeert, maar dat kan ook een producent zijn die hoogwaardige producten levert. Wij werken bij Zelfstroom uitsluitend met materialen en installateurs die de hoogste kwaliteit leveren.

Zekerheid
Met de keuze voor een bedrijf met het keurmerk Zonnekeur, kies je voor zekerheid. Dat komt omdat je alleen een Zonnekeur-keurmerk krijgt als je al een langere tijd (op een goede manier) actief bent in de sector van zonnepanelen. Zelfstroom is al jaren een zekere factor in de markt van zonnepanelen en heeft mede daardoor het keurmerk Zonnekeur verkregen.

Veiligheid
Veiligheid gaat boven alles, zeker op het gebied van zonnepanelen. Een goede installatie en het gebruik van hoogwaardige materialen spelen hier een essentiële rol in. Met het keurmerk Zonnekeur kun je erop rekenen dat Zelfstroom veiligheid hoog in het vaandel heeft staan.

Holland Solar

Holland Solar is de branchevereniging die ervoor zorgt dat de zonnepanelenbranche op een goede, veilige en kwalitatief hoogwaardige manier blijft groeien. Hun doel is: inspireren, informeren, verbinden en verder professionaliseren van de Nederlandse zonne-energiesector. Zij hebben een langetermijnvisie, die ervoor moet zorgen dat de zonne-energiesector groeit, maar dat dat op een manier gebeurt dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Zelfstroom is lid van deze branchevereniging en zorgt er dus mede voor dat deze doelen behaald worden. Daarnaast zorgt een lidmaatschap er ook voor dat we over de kennis van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen beschikken.

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken zij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis

InstallQ

Veilige installaties van goede kwaliteit voor heel Nederland: dat is het doel van de onafhankelijke stichting InstallQ. Om dit doel te bereiken, ontwikkelt en beheert InstallQ een breed scala aan kwaliteitsregelingen.

Certified B-Corporation

B Corps zijn bedrijven over heel de wereld die zich inzetten voor een betere wereld. En wij zijn sinds 2018 een B Corp! Dat betekent dat Zelfstroom tegenwoordig in een adem genoemd kan worden met bedrijven als Tony Chocolonely, Dopper, Ben & Jerry’s, Patagonia en Triodos Bank. Wat hebben deze bedrijven dan met elkaar gemeen? Het zijn bedrijven die hun producten of diensten inzetten voor het creëren van een betere wereld. Als B Corp mag je dus best commercieel zijn, maar zorg je voor een positieve impact op sociaal en duurzaam gebied.

Gecertificeerd worden als B Corp is niet iets wat zomaar elke dag gebeurt. We zijn er bij Zelfstroom dan ook erg trots op dat we onszelf een Certified B-Corporation mogen noemen. Bovendien is het een mooie bevestiging van het feit dat we echt gericht bezig zijn om een betere wereld te creëren.

Lees meer over Zelfstroom