Waarom kiezen voor installatie door Zelfstroom?

Waarom zou ik kiezen voor installatie door Zelfstroom?

Stel je voor: je hebt eindelijk de keuze gemaakt om zonnepanelen te huren of kopen. Maar vervolgens worden jouw panelen niet veilig of goed geïnstalleerd, waardoor de maandelijkse opbrengst tegenvalt. Dat zou zonde zijn, toch? Juist daarom is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare zonnepanelen installateur met kennis van zaken. In dit artikel lees je hoe wij de installatie aanpakken en wat hiervan de voordelen zijn.

Hoe worden zonnepanelen door Zelfstroom geïnstalleerd?

De kogel is door de kerk: je hebt gekozen voor 10 panelen op het zuiden. De schouwing is gedaan en jouw dak voldoet aan alle eisen voor een veilige installatie. Tijd om de installateurs uit te nodigen voor een bakje koffie. Hoe zo’n installatiedag eruit ziet?

 1. Voorbereiding veiligheid van het dak
  Na een korte voorstelronde bekijken onze specialisten de situatie van het dak. Ze zorgen voor een veilige werkplek en plaatsen als het nodig is een valbeveiliging of steiger.
 2. Voorbereiding meterkast en bekabeling van het dak
  De technisch specialisten bekijken samen met jou waar de omvormer komt te hangen en hoe de bekabeling vanaf het dak via de omvormer naar de meterkast gaat lopen.
 3. Installatie op het dak
  Tijd om het dak op te gaan. Allereerst wordt het montagemateriaal van de zonnepanelen geïnstalleerd. Eenmaal gemonteerd? Dan worden de zonnepanelen hierop bevestigd. Dankzij het slimme montagesysteem is dit geen lastig karwei.
 4. Koppelen van de zonnepanelen
  De volgende stap is het koppelen van de zonnepanelen. De zonnepanelen worden aan elkaar verbonden en de hoofdstroomkabel gaat het huis in. Hoe dat gebeurt is afhankelijk van het soort dak en de plaats van de omvormer in huis.
 5. Aansluiting in de meterkast en controle
  Tot slot worden de zonnepanelen op de omvormer aangesloten en in de meterkast gekoppeld aan de hoofdmeter en hoofdzekering. Nadat de aansluiting in de meterkast gedaan is, wordt het hele systeem gecheckt.  Alles in orde? Dan praten onze monteurs je bij over het gebruik van het systeem en voilà, je maakt zelf stroom!
Lees meer over de installatiedag

Hoe lang duurt de installatie van zonnepanelen?

Hoe lang de installatie van zonnepanelen duurt is afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen die je koopt of huurt. Gemiddeld duurt de installatie van de zonnepanelen én aansluiting van het systeem één tot twee dagdelen. De technisch specialisten komen op de installatiedag op de afgesproken tijd bij je langs en zorgen ervoor dat jouw systeem van top tot teen werkt voordat ze weer vertrekken.

Waarom kiezen voor installatie door Zelfstroom?

De voordelen van installatie door Zelfstroom

Voordeel 1: Gecertificeerde zonnepanelen installateurs

Voor de montage van onze zonnepanelen werken we alleen met gecertificeerde zonnepanelen installateurs. We installeren alles zelf en dankzij onze zes montagelocaties, zitten we altijd bij je in de buurt. Zo kun jij erop vertrouwen dat de installatie veilig en volgens alle geldende richtlijnen verloopt. Daarnaast is Zelfstroom in het bezit van een InstallQ-certificering, wat inhoudt dat onze monteurs allemaal voldoen aan de volgende richtlijnen:

 1. De installateur is goed opgeleid en in het bezit van een landelijk erkend vakdiploma of beschikt aantoonbaar over de vereiste kennis en kunde om zonnepanelen te installeren.
 2. Het installatiebedrijf werkt volgens de geldende normen en eisen, waaronder het Bouwbesluit en NEN-normen die op de werkzaamheden van toepassing zijn.
 3. Bij de uitvoering van de installatie wordt gebruik gemaakt van de juiste gereedschappen, materialen en handboeken.
 4. Het installatiebedrijf heeft het recht om de zegel op de aansluitkast te verbreken. Op deze manier kan de hoofdzekering verwijderd worden en wordt er veilig en zonder elektrische spanning gewerkt.

Voordeel 2: Hoogwaardige materialen en goede garanties

Zelfstroom installeert volgens de strengste richtlijnen van InstallQ en al onze montagevestigingen zijn door InstallQ erkend als vakbekwame installateurs. Dat houdt in dat je als klant certificeerde installateurs, hoogwaardige producten en goede garanties mag verwachten. Kies je voor installatie door Zelfstroom? Dan ben je verzekerd van een goed werkend zonnestroomsysteem. Je ontvangt bij aankoop van de panelen namelijk zowel een systeem- als installatiegarantie op je zonnepanelen.

Installatiegarantie
is de garantie dat de installatie van het zonnestroomsysteem goed is uitgevoerd. Dat wil zeggen dat de kabels goed zijn bevestigd en panelen veilig zijn geïnstalleerd. Bij Zelfstroom heeft de installatiegarantie een looptijd van 10 jaar.

Systeemgarantie
is een uitgebreide vorm van de installatiegarantie. Dit is de garantie dat het totale systeem goed werkt. Van de zonnepanelen en omvormer tot de bekabeling.

Gaat er na de installatie van jouw zonnepanelen iets kapot, wat te herleiden is aan een foutieve installatie. Dan lossen we dit kosteloos voor je op. Kies je ervoor om zonnepanelen te huren? Ook dan kun je rekenen op een perfect werkend systeem. We bieden de gehele looptijd namelijk garantie op een werkend systeem. Gaat er iets kapot of heb je een probleem? Dan lossen wij dit zo snel mogelijk voor je op. Zonder extra kosten natuurlijk.

Voordeel 3: Zonnepanelen inspectie door onafhankelijke partners

Om de kwaliteit van onze monteurs en installaties te testen, werken we met onafhankelijke inspectie partners. Deze partijen controleren de kwaliteit en veiligheid van onze monteurs en doen inspecties op uitgevoerd werk. Tijdens een inspectie wordt bijvoorbeeld gekeken of de montageframes in orde zijn en of de panelen hier goed op bevestigd zijn. Daarnaast worden de systemen en bekabeling tijdens de inspectie van zonnepanelen uitgebreid beoordeeld op veiligheid en brandgevaar.

Voordeel 4: Veilig werken op hoogte

Met een zonnepaneel op je schouder en zonder beveiliging de ladder op? Dat is niet handig! Bij Zelfstroom houden we ons aan de richtlijnen die in de wet beschreven staan over werken op hoogte. Daarnaast doen we er alles aan om zo veilig mogelijk op hoogte te werken. Zo worden er vanaf een hoogte van 2,5 meter extra maatregelen genomen en werken we met valbeveiligingen. Er wordt dan gebruik gemaakt van hekwerken, steigers of leuningen die voor extra veiligheid zorgen. Daarnaast zijn onze monteurs indien nodig aanvullend voorzien van persoonlijke valbeveiliging, in de vorm van gordels, vallijnen en/of veiligheidsharnassen. Dit is niet alleen fijn voor onze installateurs, maar minstens zo fijn voor jou als omstander.

Voordeel 5: Een betrouwbare organisatie met jarenlange ervaring

Al sinds 2014 maken we bij Zelfstroom zonnepanelen bereikbaar voor iedereen. Dat betekent dat we inmiddels al duizenden installaties hebben uitgevoerd en al bijna 10 jaar lang zonnepanelen installeren volgens de hoogste normen. Maar ook voor aanvullende services, garanties en al je vragen zit je goed bij Zelfstroom!

Benieuwd wat jij kunt besparen?

Je hebt een woning met eigen dak nodig