Herroepingsrecht

Als je iets koopt op afstand, ga je niet naar een echte winkel. Je koopt dan bijvoorbeeld iets via internet en telefoon zoals bij Zelfstroom. Bij kopen op afstand zijn jij en de verkoper op geen enkel moment fysiek bij elkaar in de buurt.

Koop je een product op afstand? In de wet staat dat je dan veertien dagen bedenktijd krijgt. Wil je het product toch niet hebben? Dan kun je jouw geld terugkrijgen. Je moet tijdens de bedenktijd laten weten dat je van de koop af wil. Deze bedenktijd heet ook wel zichttermijn.

Als je koopt op afstand heb je een wettelijke bedenktijd van veertien dagen. Jouw bedenktijd begint op de dag dat jij het product hebt gekregen. Koop je geen product maar een dienst zoals het huren van een zonnestroomsysteem? Dan gaat de bedenktijd in op het moment dat de overeenkomst tot stand komt.

Hieronder kun je per product precies lezen hoe dit er bij Zelfstroom uitziet en hoe je van het herroepingsrecht gebruik kunt maken.

Zelfstroom Koop

De bedenktermijn van veertien dagen gaat in op het moment dat de goederen bij jou worden geleverd. Dit is meestal ook direct het moment dat de installatie plaatsvindt. Jouw bedenktermijn van veertien dagen gaat ook vanaf dit moment in. Als je in deze periode gebruik wilt maken van jouw herroeppingsrecht kun je ons daarvan op de hoogte stellen via het herroepingsformulier. Wij zullen na ontvangst van het herroepingsformulier contact met je opnemen om een afspraak voor demontage van het zonnestroomsysteem te maken. Je ontvangt vervolgens jouw aankoopbedrag minus de kosten voor demontage van het zonnestroomsysteem retour van Zelfstroom. De demontagekosten zijn vastgesteld op €150,- vermenigvuldigd met het aantal zonnepanelen.

Zelfstroom Huur

De bedenktermijn van veertien dagen gaat in op het moment dat de huurovereenkomst door Zelfstroom is geaccepteerd en de huurovereenkomst tot stand is gekomen. Tijdens deze periode van veertien dagen kun je kosteloos en zonder opgaaf van reden afzien van de overeenkomst. Als je in deze periode gebruik wilt maken van jouw herroeppingsrecht kun je ons daarvan op de hoogte stellen via het herroepingsformulier. Wij zullen na ontvangst van het herroepingsformulier de annulering bevestigen.

Herroepingsformulier

Voor het herroepen van een overeenkomst biedt Zelfstroom een standaardformulier aan. Het standaard herroepingsformulier is via deze link te downloaden. Je kan dit formulier printen, invullen en retour sturen aan zonnepanelen@zelfstroom.nl. Ben je niet in de gelegenheid om te mailen? Dan kun je het formulier ook gratis per post sturen naar Zelfstroom, Antwoordnummer 10284, 5200 VB ’s-Hertogenbosch.