Herroepingsrecht

Als u iets koopt op afstand, gaat u niet naar een echte winkel. U koopt dan bijvoorbeeld iets via internet en telefoon zoals bij Zelfstroom. Bij kopen op afstand zijn u en de verkoper op geen enkel moment bij elkaar in de buurt.

Koopt u een product op afstand? In de wet staat dat u dan veertien dagen bedenktijd krijgt. Wilt u het product toch niet hebben? Dan kunt u uw geld terugkrijgen. U moet tijdens de bedenktijd laten weten dat u van de koop af wil. Deze bedenktijd heet ook wel zichttermijn.

Als u koopt op afstand hebt u een wettelijke bedenktijd van veertien dagen. Uw bedenktijd begint op de dag dat u het product hebt gekregen. Koopt u geen product maar een dienst zoals het huren van een zonnestroomsysteem? Dan gaat de bedenktijd in op het moment dat de overeenkomst tot stand komt.

Hieronder kunt u per product precies lezen hoe dit er bij Zelfstroom uitziet en hoe u van het herroepingsrecht gebruik kunt maken.

Zelfstroom Koop

De bedenktermijn van 14 dagen gaat in op het moment dat de goederen bij u worden geleverd. Dit is meestal ook direct het moment dat de installatie plaatsvindt. Uw bedenktermijn van 14 dagen gaat ook vanaf dit moment in. Als u in deze periode gebruik wilt maken van uw herroeppingsrecht kunt u ons daarvan op de hoogte stellen via het herroepingsformulier. Wij zullen na ontvangst van het herroepingsformulier contact met u opnemen om een afspraak voor demontage van het zonnestroomsysteem te maken. U ontvangt vervolgens uw aankoopbedrag minus de kosten voor demontage van het zonnestroomsysteem retour van Zelfstroom. De demontagekosten zijn vastgesteld op €150,- vermenigvuldigd met het aantal zonnepanelen.

Zelfstroom Huur

De bedenktermijn van 14 dagen gaat in op het moment dat de huurovereenkomst door Zelfstroom is geaccepteerd en de huurovereenkomst tot stand is gekomen. Tijdens deze periode van 14 dagen kunt u kosteloos en zonder opgaaf van reden afzien van de overeenkomst. Als u in deze periode gebruik wilt maken van uw herroeppingsrecht kunt u ons daarvan op de hoogte stellen via het herroepingsformulier. Wij zullen na ontvangst van het herroepingsformulier de annulering bevestigen.

Herroepingsformulier

Voor het herroepen van een overeenkomst biedt Zelfstroom een standaardformulier aan. Het standaard herroepingsformulier is via deze link te downloaden. U kunt dit formulier printen, invullen en retour sturen aan klantenservice@zelfstroom.nl. Bent u niet in de gelegenheid om te mailen? Dan kunt u het formulier ook gratis per post sturen naar Zelfstroom, Antwoordnummer 10284, 5200 VB ’s-Hertogenbosch.

Je voordeel berekenen?

Vraag een offerte aan