Energie zakelijk | Kies voor zonnepanelen van Zelfstroom

Ontdek de duurzame voordelen van zonnepanelen zakelijk

GeĆÆnteresseerd in energie zakelijk van Zelfstroom? Van laadpalen tot zonnepanelen:
wij helpen u graag met persoonlijke begeleiding en een aanbod op maat.

Neem contact op

globe

Of laat hier uw bedrijfsgegevens achter

Onze zakelijke accountmanager zal dan contact
met u opnemen op een moment dat het u schikt:

Ik wil het liefst worden teruggebeld op:

*Verplicht in te vullen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) krijgt een steeds belangrijkere plek op de agenda van ondernemers. MVO draagt niet alleen bij aan het imago van uw bedrijf, maar kan ook effect hebben op uw omzet en bedrijfsvoering dankzij de diverse fiscale voordelen. Zonnepanelen zakelijk zijn dus niet alleen een duurzame, maar ook een financieel aantrekkelijke keuze!

Energie zakelijk: voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen heeft diverse voordelen. Naast de fiscale voordelen bent u ook baas over uw eigen energie en profiteert u van een vaste lage energieprijs. Daarnaast zorgt zonnepanelen kopen ervoor dat het energielabel van uw bedrijfspand verbetert. Bovendien dragen zonnepanelen zakelijk bij aan een duurzame uitstraling van uw bedrijf.

Voor wie zijn zonnepanelen zakelijk interessant?

Verbruikt u zakelijk tussen de 20.000 kWh en 50.000 kWh per jaar? En heeft u de financiƫle ruimte om te investeren? Dan zijn er zeer interessante rendementen haalbaar met zonnepanelen zakelijk! Laat middels bovenstaand formulier uw bedrijfsgegevens achter, dan neemt onze zakelijke accountmanager zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt natuurlijk ook zelf contact met ons opnemen per telefoon of e-mail.

Fiscale voordelen

Schaft u zonnepanelen zakelijk aan? Dan kunt u gebruikmaken van de volgende fiscale mogelijkheden:
  • Zonnepanelen zakelijk vallen onder de Energie-investeringsaftrek (EIA). Naast de reguliere afschrijving van uw investering kunt u een extra aftrekpost toepassen, waarmee u 41,5% van de investering in zonnepanelen kunt aftrekken van de bedrijfswinst.
  • Bij het aanschaffen van zonnepanelen zakelijk kunt u tot maximaal 28% extra (bovenop de Energie-investeringsaftrek) van uw bedrijfswinst aftrekken. Dit is de zogenaamde Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). De hoogte van het percentage dat u mag aftrekken hangt af van de totale investering die u in een bepaald jaar doet.
Als ondernemer schrijft u af op de investering die u doet in zonnepanelen. Deze afschrijving komt ten laste van uw winst. U hoeft geen belasting te betalen over het gedeelte van de afschrijving, wat leidt tot een voordeel van maximaal 25% in het geval van vennootschapsbelasting en maximaal 52% in het geval van inkomstenbelasting. Belangrijk hierbij is uiteraard wel dat u als ondernemer winst maakt.