Overstappen op duurzame energie

Voordelen van Zelfstroom

 • A-kwaliteit zonnepanelen voor de laagste prijs
 • Je kunt zonnepanelen kopen óf huren
 • Je bespaart tot wel 65% op je energierekening
 • Je woning wordt direct meer waard

Bereken je besparing

€ 75
€ 800
Je bespaart:
€228 per jaar
Op basis van geschat verbruik:

Overstappen op duurzame energie

Het voordeel van zonne-energie is er voor iedereen, elke dag. Zelfstroom vindt dat iedereen moet kunnen kiezen voor energie van de zon, of je nou huurt of koopt. Overstappen op jezelf werkt heel eenvoudig. Wek zelf je energie op en bespaar direct. Sluit je aan bij de nieuwe energierevolutie.

Een offerte heb je binnen 1 minuut aangevraagd!

Kies voor Zelfstroom

 • 10 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie
 • De zonnepanelen verhuizen we met je mee
 • Als je huurt, mag je de zonnepanelen altijd overnemen (zonder boete)
 • Als je koopt, dan regelen wij de btw-service
 • Naar wens leveren we overige groene energie tegen kostprijs
Dat ben je zelf

Wil jij ook overstappen naar een goedkope energieleverancier?
Wist je al dat energie van de zon in alle gevallen het goedkoopste is?

Doordat je voor een groot gedeelte zelf in je energieverbruik gaat voorzien, hoef je niet zoveel stroom meer te kopen van een energieleverancier. En of je nou zonnepanelen gaat kopen of je jouw zonnepanelen huurt, tussen 5 en 10 jaar heb je ze altijd terugverdiend. Als je ze huurt, bespaar je maandelijks al meteen een leuk bedrag op je energierekening. Omdat zonnepanelen wel 30 jaar meegaan, krijg je na je terugverdientijd nog minimaal 20 jaar lang gratis stroom van je eigen zonnestroomsysteem. Dat is pas goedkoop! Laat ons voor je berekenen wat overstappen op zonnepanelen voor jou kan betekenen en hoeveel je maximaal op je energiekosten kunt besparen!

Zo werkt overstappen op zonnepanelen

 1. Doe de bespaarscan
 2. Ontvang een gratis offerte op maat
 3. Teken de overeenkomst
 4. Plannen van de montage
 5. De dag van de montage
 6. Direct besparen

Makkelijk overstappen en direct besparen.

Overstappen op echt groene energie die je zelf opwekt met zonnepanelen is bij Zelfstroom heel eenvoudig. Op Zelfstroom kun je rekenen: we ontzorgen je van montage tot wifi-opbrengstmonitoring. En we melden je systeem ook voor je aan bij de netbeheerder. Daarnaast kun je de aanvullende groene stroom en gas ook tegen kostprijs van Zelfstroom afnemen. Dan zetten we al jouw energiezaken op één energierekening, zodat je direct kunt zien wat jouw besparing is. Dat is makkelijk en overzichtelijk!

Veelgestelde vragen overstappen op de zon

Ja, je kan altijd overstappen op zonnepanelen. Wil je daarnaast ook overstappen op aanvullende groene energie tegen kostprijs (dit is niet verplicht), dan sluit je een nieuw energiecontract af. In dat geval kan je huidige energieleverancier je een opzegvergoeding in rekening brengen. De hoogte van de boete kan oplopen tot € 125 per product. Heb je een contract voor stroom én gas, dan betaal je dus maximaal € 250 opzegboete.

Je betaalt geen kosten om voor het overstappen naar een andere energieleverancier.

Gemiddeld duurt overstappen naar een andere energieleverancier vier tot vijf weken. Dat is gerekend vanaf het moment dat je aangeeft te willen overstappen tot het moment dat je daadwerkelijk van leverancier bent gewisseld.

Je voordeel berekenen?

Vraag een offerte aan
93% van de klanten beveelt ons aan 10.0 1.0
uit 137 klantbeoordelingen