2 min leestijd 09 - 07 - 2020

Drie tips om thuiswerken extra rendabel te maken

Wie niet thuiswerkt is gek, lijkt het motto dit jaar te zijn geworden. Veel beroepen blijken grotendeels prima vanuit huis te kunnen worden uitgevoerd, en dat doen we dan ook massaal. Dat heeft zeker zijn voordelen: geen reistijd, nooit meer filestress en voor velen ook meer geconcentreerd kunnen doorwerken. Maar als we de hele dag thuis zijn, betekent dat ook dat we zelf onze koffie moeten maken, lunch moeten bereiden en de hele dag de airco, verwarming of verlichting laten draaien. Hoezeer de productiviteit ook groeit, de energiekosten groeien thuis net zo hard met ons mee. Wat kun je daaraan doen? Wij geven drie tips.

  1. Stay cool

    Zorg dat je huis op een zo natuurlijk mogelijke manier koel blijft. Zet op de koelere momenten – ’s nachts en ’s ochtends – de ramen en deuren tegen elkaar open, zodat de warmte weg kan. Houd overdag de gordijnen dicht, sluit de ramen en deuren en laat de zonwering omlaag. Hoe ongezellig dit ook klinkt, door te zorgen voor een koel huis kun je de airco ongemoeid laten en bespaar je op de energierekening. Zeker een wat ouder aircosysteem is al gauw een energievreter. Wordt het toch erg warm? Gebruik dan liever een ventilator.

  2. Droog de was buiten

    Een voordeel van veel thuis zijn is dat je niet alleen je pakketjes kunt aannemen, de hond wat vaker kunt uitlaten of de vaatwasser met meer regelmaat kunt in- en uitruimen, maar minstens ook dat je thuis bent wanneer er een plotselinge hoosbui uitbarst. Zo kun je de was gerust buiten laten drogen en deze op tijd weer binnen halen. De droger kan tot de winter buiten dienst blijven, en dat is maar goed ook. Ook dit apparaat slurpt energie en loopt al gauw in de papieren. En wat ruikt er nou lekkerder dan verse was met een vleugje buitenlucht?

  3. Neem zonnepanelen!

    Wanneer je zelfvoorzienend bent in je eigen energie, kun je met een gerust hart wasjes draaien, de vaatwasser laten lopen en alle lampen aanzetten. Vooral in de zomer draaien zonnepanelen overuren, de energie die wordt opgewekt kan dan linea recta worden verzilverd in je dagelijkse verbruik. En genereer je meer dan je verbruikt? Dan kun je dat door middel van saldering eenvoudig weer terugverkopen aan het net. Zo wordt een thuiswerkdag pas echt lucratief!

Hoeveel ga jij verdienen aan thuiswerken?

Maak van de nood een deugd en verdien extra geld terwijl je thuiswerkt. Wil jij ook profiteren van zonne-energie en heb je de zonnepanelen het liefst deze zomer nog op je dak? Dat kan! Doe meteen de dakcheck en ontdekt hoeveel jij kunt verdienen met zonnepanelen.

Benieuwd naar jouw besparing?

Doe de dakcheck
89% van de klanten beveelt ons aan 8.4 10.0 1.0
uit 1035 klantbeoordelingen