3 min leestijd 28 - 11 - 2018

December Overstapmaand: verlaag nu je energierekening!

December is dé overstapmaand, vooral voor zorgverzekeringen. Maar steeds meer mensen kijken in deze maand ook naar het energiecontract. Slim! Want een nieuwe energieleverancier of de keuze voor zonnepanelen, kan jouw energierekening flink verlagen. We leggen je uit waar je op moet letten!

Overstappen bij vast energiecontract

Energiecontracten sluit je vaak voor een bepaalde periode af. Dat heet ook wel een vast energiecontract. Op het contract zelf kun je zien wanneer dit afloopt. Is dit binnen tweeënhalve maand? Dan kun je nu al energiecontracten vergelijken en overstappen.

Maak je geen zorgen over het oude contract. Wij zorgen ervoor dat jouw nieuwe contract aansluit op je oude contract. Loopt je energiecontract voorlopig nog niet af? Dan is overstappen naar een andere leverancier vaak niet verstandig. Als je het contract te vroeg beëindigt, moet je soms een opzegvergoeding betalen aan je oude leverancier.

Let op: kies je voor zonnepanelen? Dan is de kans groot dat jouw besparing groter is dan de overstapboete. Onze adviseur rekent dit graag voor je uit. Maak nu een telefonische afspraak.

Wachten met overstappen tot het einde van het energiecontract is niet altijd verstandig. Er zit vaak een relatief lange periode tussen aanmelden en overstappen. Na de aanmelding geldt altijd eerst 14 dagen wettelijke bedenktijd. Daarna mag de huidige leverancier nog altijd maximaal 30 dagen opzegtermijn hanteren.

Zelfstroom kan voor jou berekenen of de opzegvergoeding meer of minder is dan wat je gaat besparen. Op basis daarvan geven we een advies overstappen verstandig is.

Overstappen bij variabel energiecontract

Met een variabel energiecontract heb je geen vaste einddatum. In principe kun je dus altijd overstappen. Toch kan het met dit flexibele contract een goed idee zijn om juist in december naar jouw energierekening te kijken. Zo verwachten we bijvoorbeeld dat komend jaar de energieprijzen stijgen. En met een variabel energiecontract merk je dat direct in je portemonnee. Als de prijzen voor energie omhoog gaan, dan stijgt jouw energierekening mee.

Overstappen op zonnepanelen

Direct een lagere energierekening? Dan is zelf stroom opwekken een goed idee. Overstappen op zonnepanelen kan bovendien altijd. Of je nou een vast of variabel energiecontract hebt. Bij Zelfstroom kun je gewoon bij jouw huidige energieleverancier blijven als je dat prettig vindt.

Toch kiezen veel mensen ervoor om ook energie via ons af te nemen. Niet zo gek, want bij Zelfstroom krijg je groene stroom en gas tegen kostprijs. Als service, want daar verdienen we niets aan. Zo is zelf stroom maken nóg aantrekkelijker.

Conclusie: wacht niet te lang

Het is verstandig om minimaal één keer per jaar naar jouw energierekening te kijken. Ons advies is om daar niet mee te wachten tot 31 december of 1 januari. Elke dag die je wacht, kost namelijk geld. En het is zonde om te veel te betalen voor grijze stroom.

De beste oplossing om jouw energierekening te verlagen? Zonnepanelen! Als je zelf stroom opwekt, dan heb je minder grijze stroom nodig van het energiebedrijf. Zo simpel kan het zijn.

Doe nu een online dakanalyse. Zo weet je binnen 2 minuten of jouw dak geschikt is en hoeveel zonnepanelen erop passen. Om een scherp legplan te maken en om jouw persoonlijke situatie te bespreken, maken we daarna altijd even een telefonische afspraak.

Benieuwd naar jouw besparing?

Doe de dakcheck
92% van de klanten beveelt ons aan 8.7 10.0 1.0
uit 841 klantbeoordelingen