3 min leestijd 11 - 04 - 2018

Bob Willemstein: “Stop met geld brengen naar het energiebedrijf.”

Onze Klant van de Maand is Bob Willemstein van MijnMuziekles.nl. Sinds september 2017 wekt hij zelf stroom op bij Zelfstroom. Samen met vrouw en kinderen woont hij in Eindhoven en plaatste hij zonnepanelen op zowel zijn boot als huis. Bob betaalt nu iets meer dan eerst, maar kiest tóch bewust voor zonnepanelen. Een goede keuze, gezien de alsmaar stijgende energieprijzen.

Waarom zonnepanelen?

“Mijn vrouw en ik hebben sinds een paar jaar een stalen boot van zo’n 8 meter lang. We gaan daarmee regelmatig uit varen. Omdat het me handig leek om stroom te hebben op de boot, heb ik er kleine zonnepanelen op laten plaatsen. Zo kunnen we onze telefoons opladen en voorzien we de koelkast van stroom. Dat moeten we thuis ook hebben, dacht ik toen! Na ons boottochtje ben ik direct online gaan zoeken naar zonnepanelen.”

Waarom koos je voor Zelfstroom?

“Ik wilde heel graag zonnepanelen, maar geen duizenden euro’s spaargeld investeren. Huren is daarom voor mij een perfect alternatief.”

“Mijn maandelijkse huur is nu trouwens €6 hoger dan mijn oude maandbedrag. Niet erg, want dat zie ik als een investering. Door zonnepanelen te huren, breng ik het geld niet naar de grijze energieleverancier. Bovendien stijgen de energiekosten ieder jaar, maar heb ik daar nu zelf veel minder last van. Mijn stroomprijs staat voor jaren vast. Ik maak zelf stroom, ben goed bezig voor het milieu en na de huurperiode neem ik de panelen over. Mooi toch?”

Wat vinden anderen van jouw zonnepanelen?

“Ik merk dat steeds meer mensen zonne-energie interessant vinden. De zonnepanelen lagen een paar dagen op mijn dak en toen belden de buren al aan. Ze wilde weten waar ik mijn panelen vandaan had, hoe zonnepanelen huren werkt en of ik tevreden ben. Inmiddels hebben ze zonnepanelen van Zelfstroom en heb ik een mooie vriendenbonus van €100 verdiend.”

“De mensen in mijn buurt vragen zichzelf vooral af of het wel genoeg stroom oplevert en of je de kosten snel genoeg terugverdiend. Ik heb geen zonnepanelen gekocht, maar huur de panelen. Hierdoor heb ik geen spaargeld geïnvesteerd dat ik weer moet terugverdienen. Dat geld kan ik dus mooi voor andere dingen gebruiken.”

Ben je blij met de opbrengst van de panelen?

“Jazeker! Al kan ik natuurlijk pas na een jaar stroom opwekken zeggen hoe tevreden ik écht ben. Sinds september 2017 hebben we met twaalf panelen in zes maanden al zo’n 700 kWh opgewekt. Op een goeie voorjaarsdag moet ik wel tot 40 kWh kunnen opwekken. En met de lente en zomer voor de deur, komen de beste maanden er nog aan!”

Heb je nog duurzame bespaartips?

“Misschien een beetje een cliché, maar het zijn vooral de kleine dingen die je zelf snel kan oppakken. In mijn muziekstudio in Eindhoven heb ik bijvoorbeeld alle lampen laten vervangen door LED-verlichting. Ook is er dubbel glas geplaatst voor extra isolatie. De oefenruimtes verwarmen we niet, die zijn goed geïsoleerd. En als je lekker bezig bent met je band, dan krijg je het vanzelf wel warm! “

Wil je ook jouw ervaring met zonnepanelen delen? Stuur een mailtje naar klantenservice@zelfstroom.nl of deel je ervaring online. Bekijk alle klantverhalen.

Benieuwd naar jouw besparing?

Doe de dakcheck
89% van de klanten beveelt ons aan 8.4 10.0 1.0
uit 1035 klantbeoordelingen