3 min leestijd 08 - 03 - 2019

6 redenen waarom mensen kiezen voor zonnepanelen huren

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen huren. Logisch, want huren biedt veel voordelen. Sterker nog, wij denken dat je er een stuk relaxter van wordt. We geven je 6 redenen waarom je door het huren van zonnepanelen veel minder zorgen hebt.

1. Je houdt geld over voor leuke dingen

Iedereen in Nederland moet kunnen genieten van de zon, vinden wij. Daarom kun je bij ons zonnepanelen huren. Zo heb je zonder investering toch zonnepanelen op het dak. Zo blijft je spaargeld op de bank en kun je sparen voor andere grote uitgaven. Het isoleren van je woning bijvoorbeeld. Of die mooie droomvakantie.

2. Geen zorgen over kwaliteit en garantie

Het kiezen voor de juiste zonnepanelen kan best lastig zijn. Want hoe kies je uit tientallen panelen en aanbieders nou de allerbeste? En hoe weet je welke panelen en omvormer het best passen bij jouw situatie? Die zorgen nemen onze adviseurs voor je uit handen. Na een persoonlijk gesprek weet jij precies welke panelen en omvormer voor jou het meest geschikt zijn.

Bekijk nu alvast de antwoorden op de 8 belangrijkste vragen over zonnepanelen. Wil je zelf weten wat de kosten zijn van zonnepanelen huren en wat het jou oplevert? Maak dan een vrijblijvende belafspraak.

3. Slecht weer? Jij slaapt rustig

Als je zonnepanelen huurt, dan ben je via Zelfstroom goed verzekerd tegen schade en diefstal. En dat geeft een heel fijn gevoel. Zonnepanelen kunnen namelijk goed tegen een stootje, maar bij een zware storm kan het noodlot toeslaan. Denk aan windschade na een Westerstorm of schade na heftige onweersbuien met veel hagel.

Volgens de laatste klimaatscenario’s van het KNMI worden stormen in Nederland steeds heftiger de komende jaren. Een goede verzekering is dan wel zo prettig. Als je zonnepanelen koopt, dan ben jij verantwoordelijk voor het zonnestroomsysteem. Je moet dan vaak ook zelf een verzekering voor de panelen regelen. Deze zorg neemt Zelfstroom voor je uit handen.

4. Verhuizen? Geen probleem met de verhuisservice

We zorgen goed voor jouw zonnepanelen, ook als je gaat verhuizen. Dankzij onze verhuisservice krijgen jouw panelen altijd een mooi plekje. Zo kun je ervoor kiezen om de panelen over te kopen voordat je verhuist. De waarde van de zonnepanelen kun je optellen bij de vraagprijs van het huis. Je koopt de panelen dus over, om ze uiteindelijk mee te verkopen met jouw woning.

Ook is het mogelijk dat de nieuwe bewoners jouw huurcontract overnemen. Of we verhuizen de zonnepanelen mee naar jouw nieuwe huis. Meer informatie over zonnepanelen verhuizen.

5. Tussentijds overnemen altijd mogelijk

Bij Zelfstroom kun je de zonnepanelen tijdens de huurperiode altijd overnemen zonder boete. Handig als je wél zonnepanelen wilt, maar nu nog twijfelt over de aanschaf. Je profiteert dan de eerste jaren nog van alle voordelen, zonder de zorgen. Voor onze klant Reinold is dit een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor zonnepanelen.

6. Sparen voor je eigen systeem

Hoe meer grijze stroom je afneemt via het net, hoe meer geld je wegbrengt maar de energiereuzen. Door zonnepanelen te huren, spaar je juist voor jouw eigen zonnestroomsysteem. Het klinkt misschien gek, maar met elke maand huur, vul je jouw spaarpot.

Na 10 jaar kun je de zonnepanelen voor een klein bedrag overnemen. Maar dat kan ook al veel eerder. Bij Zelfstroom kun je jouw zonnepanelen eenvoudig tussentijds overnemen, zonder boete.

Nog geen zonnepanelen op het dak?

En wil je graag weten of jouw dak geschikt is voor het opwekken van zonne-energie? Doe de online dakanalyse. Binnen 1 minuut weet je of jouw dak geschikt is.

Dit zijn de zekerheden van Zelfstroom:

  • Niet investeren, wel besparen
  • De huurprijs staat voor 10 jaar vast
  • Vakkundige installatie inbegrepen
  • Inclusief uitgebreide garantie
  • Verzekerd tegen schade (incl. hagel & storm)
  • Verhuisservice: je kunt de zonnepanelen meeverhuizen of overdragen aan de nieuwe bewoners
  • Na de huurperiode kun je de zonnepanelen voordelig overnemen

Duizenden klanten gingen je voor! Dus als jouw dak geschikt is, waarom zou je het dan niet doen? Vraag direct een offerte aan!

Benieuwd naar jouw besparing?

Doe de dakcheck
92% van de klanten beveelt ons aan 8.7 10.0 1.0
uit 843 klantbeoordelingen