2 min leestijd 24 - 09 - 2018

5 goede redenen voor zonnepanelen in het najaar

Wat was het een zonnige recordzomer voor iedereen met zonnepanelen! Te laat om nu in te stappen? Welnee! We geven je vijf redenen waarom zonnepanelen juist nu een goed idee zijn.

1. Je bent op tijd klaar voor de topmaanden

Klinkt als een open deur, maar het kost gemiddeld zes tot acht weken voordat zonnepanelen op je dak liggen. Als je in het najaar zonnepanelen installeert, dan ben jij helemaal klaar voor de topmaanden. Het geeft een gerust gevoel dat je straks geen zonnestraal gaat missen. Eigenlijk is het met zonnepanelen net als met vakanties. Denken aan je volgende vakantie is de ultieme manier om aan een dip te ontsnappen. Wie zonnepanelen installeert, haalt de zon in huis! Ook als de zomer net is afgelopen.

Neem alvast een kijkje in de keuken, lees meer over hoe wij zonnepanelen installeren.

2. Ook in de winter maak je zelf stroom

Februari 2018 was voor veel van onze klanten een topmaand voor zonnepanelen. Lage temperatuur, weinig bewolking en daardoor lekker veel zon voor deze tijd van het jaar. Ook onze collega Jeroen was maar wat blij met de opbrengst in februari.

3. Verlaag je energieverbruik, juist in de herfst

In de herfst gaan we weer massaal naar binnen. Het is eerder donker, dus gaan de lampen aan. Tijd voor een heerlijk filmavondje met een warm kopje thee (uit de waterkoker). Je gaat dus veel meer energie verbruiken. Hoe meer stroom je zelf opwekt in deze periode, hoe minder stroom je hoeft af te nemen. Wie het slim speelt, laat bijvoorbeeld energieslurpers, zoals een wasmachine, overdag draaien op zonne-energie.

Laat jezelf inspireren door de energiebespaartips met zonnepanelen van onze klant Ronald.

4. Profiteer nu nog van de salderingsregeling*

De salderingsregeling gaat veranderen. Hiervoor in de plaats komt een nieuwe terugleversubsdidie. Wie nu instapt profiteert nog van de salderingsregeling én kan gebruik maken van de overgangsregeling, die geldt voor iedereen met zonnepanelen op het dak.

*Lees de update over de salderingsregeling van mei 2019.

5. Elke maand grijze stroom is één maand teveel

Iets doen is beter dan nietsdoen. Hoe minder grijze stroom jij afneemt, hoe beter het is voor jouw portemonnee én voor het milieu. Ons doel is om in 2020 bij 50.000 huishoudens zonnepanelen te hebben geïnstalleerd. Ambitieus, maar we zijn hard op weg om dat waar te maken. Uiteindelijk stapt heel Nederland over op duurzame energie. Wij geloven erin dat we deze energietransitie kunnen versnellen. Dat doen we door zonne-energie maken voor iedereen leuk, makkelijk en betaalbaar te maken.

Waar wacht je nog op?

Doe direct een online dakanalyse. In een paar seconden weet je meer over de dakrichting, hellingshoek en hoeveel zonnepanelen erop jouw dak passen.

Liever direct een adviseur spreken over jouw dak? Maak dan een belafspraak. Je ontvangt altijd eerst een vrijblijvende offerte.

Zonnepanelen huren - zelfstroom

Benieuwd naar jouw besparing?

Offerte aanvragen
95% van de klanten beveelt ons aan 8.9 10.0 1.0
uit 432 klantbeoordelingen